В Україні лютує мороз: у яких областях буде найхолодніше

Читать на русском
Автор
21736
Зима
Зима. Фото freepik.com

Погода випробовує українців на міцність

В Україну прийшли серйозні морози, в ніч проти 9 січня стовпчики термометрів опускалися до -23 градусів. Незабаром екстремальні температури підуть, але потепління буде дуже короткостроковим.

Прогноз погоди на найближчі дні дали в Українському гідрометцентрі. Там попередили, що 9-10 січня на дорогах України буде ожеледиця (I рівень небезпеки, жовтий).

У вівторок, 9 січня, вдень стовпчики термометрів покажуть від +1 (Закарпаття) до -13 (Луганщина). Опадів не очікується, лише у Криму можливий дощ зі снігом.

У середу, 10 січня, трохи потеплішає. Вночі синоптики прогнозують 4-16 градусів морозу, вдень буде від 0 до -6 градусів. По всій країні без опадів, хмарно із проясненнями.

Карта погоди на 10 січня

У четвер, 11 січня, потепління посилиться, вночі очікується +1 -8 градусів, вдень стовпчики термометрів покажуть -3 +2 градуси. По всій країні, окрім півдня, Запорізької та Кіровоградської областей – дощ зі снігом.

Карта погоди на 11 січня

Вже у п’ятницю, 12 січня, морози знову посиляться, вночі прогнозується -3 -15 градусів, найхолодніше буде на Чернігівщині. При цьому вдень практично не потеплішає, а подекуди навіть навпаки. Стовпчики термометрів покажуть від 1 (Закарпаття) до 12 градусів морозу. По всій країні ймовірний невеликий сніг, у Криму тепліше (до +2) та сніг з дощем.

Карта погоди на 12 січня

У суботу, 13 січня, температура повітря буде ще нижчою: вночі вона опуститься до 8-18 градусів морозу, вдень прогнозується -1 (Закарпаття) -14 (Луганщина) градусів. На більшій частині території країни можливі незначний сніг.

Карта погоди на 13 січня

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати у другій та третій декаді січня. Він також дав прогноз на лютий.