Як приготувати ідеальне картопляне пюре: найважливіші деталі

Читать на русском
Автор
2191
Лайфхаки для приготування картопляного пюре
Лайфхаки для приготування картопляного пюре. Фото Freepik

Деталі, про які варто пам’ятати

Ми розповідали, навіщо у котлетний фарш додавати яблуко. Тепер ділимось лайфхаками, які дозволять приготувати найкращий гарнір для них.

Використовуйте стару картоплю з високим вмістом крохмалю. Молода картопля не розвариться до потрібного стану і пюре буде щільним і не повітряним.

Нарізайте картоплю на невеликі шматочки. Так вона швидше звариться і буде більш розсипчастою. Варіть картоплю в киплячій підсоленій воді. Так вона повністю розвариться і буде м’якою.

Після приготування картоплі поставте її на плиту, щоб випарувалася зайва волога. Це допоможе уникнути водянистості та неприємного смаку страви. Використовуйте традиційний товкачик для приготування пюре. Він дозволить зробити пюре пишним та вершковим.

Доливайте тепле молоко в картоплю поступово, поки не досягнете потрібної консистенції. Холодне молоко може зробити пюре сірим або синім. Додайте шматочок вершкового масла кімнатної температури в молоко, щоб пюре стало приємного жовтого відтінку.

Для аромату в пюре можна додати трохи тертого сиру, зелені або часнику — якщо вам подобаються ці смаки. Якщо пюре вийшло занадто густим, можна додати трохи гарячого молока або бульйону.

Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ніжне та повітряне картопляне пюре. Також картоплю можна варити взагалі не у воді. Ми розповідали про такий метод приготування.