Не у воді: як варити картоплю, щоб пюре було смачнішим, ніж у дорогих ресторанах

Читать на русском
Автор
83822
Така картопелька виходить неймовірно ніжною
Така картопелька виходить неймовірно ніжною. Фото Freepik

Секрети неймовірно смачного гарніру

Ми ділились секретами приготування смачної запеченої картоплі. Мабуть, на одному рівні популярності з цим гарніром знаходиться картопляне пюре.

Чимало кулінарів дотримуються стандартного способу приготування пюре, коли зварена у воді картопля мнеться товкачем, і вже в масу додається молоко і масло. Однак є спосіб приготувати гарнір ще смачніше. Про нього розповіли на pixelinform.

При стандартному способі приготування гарнір може не набути достатньої ніжності та легкості. Крім того, смак пюре може не розкритися повністю. Але можна гарантовано отримати апетитну страву потрібної консистенції. Але для цього потрібно змінити підхід до варіння картоплі.

Як зварити найніжніше пюре

Овочі для приготування пюре рекомендується варити не у воді, а в молочно-вершковій суміші. Очищені та крупно нарізані коренеплоди відправляємо у каструлю. І заливаємо картоплю молоком. Робимо це так, щоб із рідини "виглядали" верхівки овочів.

Після цього можна також додати вершки. У такому вигляді картоплю і варимо. Як тільки овоч дійде до готовності, молочно-вершкову суміш зливаємо, але не у мийку, як ми це робимо з водою, а в іншу каструлю. Адже ця рідина ще знадобиться кулінару.

Зварену картоплю проминаємо товкачем. Отриману масу солимо, та продовжуємо розминати, поступово вливаючи назад молоко з вершками.

У результаті ви отримуєте ідеальний гарнір – смачний та ніжний. Також ми розповідали, як правильно зберігати крабові палички.