Ні муки, ні цукру, ні масла: цей пиріг готується просто, з’їдається швидко

Читать на русском
Автор
78629
Вівсяний пиріг стане вашим фаворитом
Вівсяний пиріг стане вашим фаворитом. Фото dity.ogo.ua

Ви приготуєте таку випічку легко та просто

Якщо ви ласун, напевно у вашій записнику є маса найрізноманітніших рецептів випічки. Але якщо всі пироги вже перепробувані сто разів, тоді саме час для експериментів.

Сьогодні разом з OBOZ.UA пропонуємо поласувати вівсяним пирогом. Готується на основі двох основних інгредієнтів – власне, з вівсяних пластівців та бананів. Якщо ж вам захочеться шоколадної випічки – додайте какао, а якщо хочеться чогось оригінального – родзинки. До того ж для приготування такої смакоти вам не потрібно використовувати ні борошно, ні цукор, ні масло. Хіба не ідеальний рецепт?

Як приготувати вівсяний пиріг

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці дрібного помелу — 120 г;
  • молоко — 250 г;
  • банан — 2 шт.;
  • какао — 30 г;
  • сухофрукти — 70-100 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • яйця — 2 шт.;
  • шоколад — 80 г;
  • молоко — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливаємо на 10 хвилин гарячим молоком.
  2. Банани чистимо та подрібнюємо за допомогою виделки. Просіюємо до них борошно, додаємо яйця, сіль та розпушувач та перемішуємо.
  3. В отриману масу додаємо пластівці та сухофрукти, знову все ретельно перемішуємо.
  4. Тісто відправляємо в форму і випікаємо 35-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Для приготування глазурі змішуємо розтоплений шоколад із молоком та поливаємо нею готовий пиріг.

А якщо пиріг з пікантною кавою, то у вас вийде чудовий сніданок або смачний перекус. Смачного!