Ні муки, ні цукру, ні масла: цей пиріг готується просто, з’їдається швидко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 78576
Ви приготуєте таку випічку легко та просто
Якщо ви ласун, напевно у вашій записнику є маса найрізноманітніших рецептів випічки. Але якщо всі пироги вже перепробувані сто разів, тоді саме час для експериментів.
Сьогодні разом з OBOZ.UA пропонуємо поласувати вівсяним пирогом. Готується на основі двох основних інгредієнтів – власне, з вівсяних пластівців та бананів. Якщо ж вам захочеться шоколадної випічки – додайте какао, а якщо хочеться чогось оригінального – родзинки. До того ж для приготування такої смакоти вам не потрібно використовувати ні борошно, ні цукор, ні масло. Хіба не ідеальний рецепт?
Як приготувати вівсяний пиріг
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці дрібного помелу — 120 г;
- молоко — 250 г;
- банан — 2 шт.;
- какао — 30 г;
- сухофрукти — 70-100 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — щіпка;
- яйця — 2 шт.;
- шоколад — 80 г;
- молоко — 50 г.
Спосіб приготування:
- Вівсяні пластівці заливаємо на 10 хвилин гарячим молоком.
- Банани чистимо та подрібнюємо за допомогою виделки. Просіюємо до них борошно, додаємо яйця, сіль та розпушувач та перемішуємо.
- В отриману масу додаємо пластівці та сухофрукти, знову все ретельно перемішуємо.
- Тісто відправляємо в форму і випікаємо 35-30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для приготування глазурі змішуємо розтоплений шоколад із молоком та поливаємо нею готовий пиріг.
А якщо пиріг з пікантною кавою, то у вас вийде чудовий сніданок або смачний перекус. Смачного!