Побережіть свої очі: як увімкнути на телефоні "режим читання" (інструкція)

Читать на русском
Автор
35859
Дуже корисно вмикати цей режим перед сном
Дуже корисно вмикати цей режим перед сном. Фото Freepik

Навіщо потрібен "режим читання" і як його увімкнути на своєму телефоні

У більшості сучасних смартфонів, особливо на ОС Android, є вбудований "режим читання". Він потрібен, щоб захищати зір і навіть викликати сонливість, тому його дуже доречно включати саме перед сном. Ми вже розповідали, навіщо в телефоні "режим польоту", а сьогодні ділимося подробицями про "режим читання" і як його активувати.

Режим читання на телефоні змінює колір екрану на теплі відтінки, пише itechua.com. Тобто, він знижує кількість синього світла та збільшує випромінювання теплих тонів. Це може уберегти очі від надто яскравого світла, а також "режим читання" сприяє виробленню мелатоніну в нашому організмі, що допомагає нам швидше засинати. Тому його дуже доречно включати саме перед сном, якщо вирішили трохи "позалипати" в телефон.

"Режим читання" на Android — як увімкнути

  • Відкрийте у своєму телефоні "Налаштування".
  • Знайдіть розділ "Екран" та "Режим читання".
  • Увімкніть функцію.

Тут же в "Налаштуваннях" можна встановити автоматичне включення "режиму читання" в потрібний вам час.

Є ще один спосіб увімкнути "режим читання". У деяких смартфонах досить просто опустити "шторку", знайти "Режим читання" та активізувати його. Потім таким самим шляхом його можна вимкнути.

Експерти рекомендують включати "режим читання" людям, які люблять перед сном щось почитати або подивитися в телефоні. Тепліші та м’які тони підсвічування екрану в "режимі читання" сприятимуть швидшому засинанню.

Раніше "Телеграф" розповідав про простий спосіб прискорити зарядку телефону, яким мало хто користується. Потрібно натиснути лише одну кнопку.