Як утеплити ноги взимку: три важливі правила для морозної погоди

Читать на русском
Автор
5051
Є важливі правила, як не відморозити ноги взимку
Є важливі правила, як не відморозити ноги взимку. Фото Freepik

Є прості способи утеплити ноги взимку

Наші ноги взимку особливо страждають від холоду. Справа в тому, що в кінцівках багато тонких судин, які на холоді звужуються, через це ноги найчастіше замерзають. Ми вже розповідали, як швидко зігріти руки на морозі, а сьогодні ділимося важливими правилами на зиму, щоб не мерзли ноги.

Як пише "Телеграф", є три важливі правила, які допоможуть тримати ноги в теплі в морозну погоду. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Правильне взуття

Купуючи взуття на зиму, вибирайте якісні моделі із теплих матеріалів або з утеплювачами. Пам’ятайте, що зимові черевики або чоботи повинні бути вам трохи завеликими, а не впритул. Якщо між ногою та стінками черевика буде повітряний простір, тепло затримуватиметься всередині і ноги не замерзнуть.

Теплі устілки

У нові або торішні черевики можна покласти теплу устілку з натурального хутра, тоді ноги точно не замерзнуть. Однак тут теж варто пам’ятати про простір усередині взуття. Нова устілка може зробити взуття тісним, тому постарайтеся якнайшвидше її розтоптати, щоб ногам було комфортно.

Теплі шкарпетки

Ще один маст-хев на зиму — це теплі вовняні або в’язані шкарпетки. У зимовий період краще відмовитися від коротких шкарпеток і віддавати перевагу високим теплим моделям, тоді ваші ноги точно не замерзнуть. Тут також важливо, щоб усередині взуття нога при ходьбі почувалася вільно. Якщо сильно мерзнете на прогулянках, надягайте дві пари шкарпеток.

Раніше "Телеграф" розповідав, як одягатися, щоб не замерзнути взимку. Корисні поради на випадок сильних морозів.