В морози знадобиться: простий спосіб зав'язати шарф як балаклаву (відео)

Читать на русском
Автор
8174
Широкий шарф підходить краще
Широкий шарф підходить краще. Фото Freepik

Зробити балаклаву з іншого аксесуара можна принаймні двома способами

Серед головних уборів, які не втрачають популярності вже котру зиму та можуть дієво захистити від холоду та вітру, впевнено тримається балаклава. Однак тримати вдома такий аксесуар не обовязково, адже схожу на балаклаву конструкцію можна створити з шарфа.

Зазвичай балаклава закриває ті частини обличчя, до яких шарф не може дістатися. Проте користувачі соцмереж знайшли спосіб створити необхідний аксесуар. Скручуючи шарф і зав’язуючи його вузлами, цей хитрий трюк перетворює звичайний широкий шарф на головний убір, зданий захистити від негоди. Зробити таким чином можна як подобу балаклави, так і лишити у вигляді капюшона.

Зробити таку балаклаву з шарфа можна як і з тонкого аксесуара, так і з вовняного або в'язаного. Єдине — він має бути достатньо широкий, щоб закрити голову.

Схожим чином можна пов'язати шарф-арафатку Shemagh. Вона також захищатиме від вітру, однак зазвичай такі шарфи не дуже теплі, то може знадобитися шапка зверху.

Раніше "Телеграф" розповідав, як обирати на зиму найтепліше взуття. Окрім утеплювача, важливо звернути увагу на матеріал верху та водонепроникність взуття.