Обов’язково збережіть собі рецепт: за допомогою цього супчика зимовими вечорами зігріваються на Закарпатті

Читать на русском
Автор
6468
Перша страва вийде трохи з димком
Перша страва вийде трохи з димком. Фото Meta.ua

Суп і зігріє, і наситить

У холодну пору року хочеться зігрітися чимось гарячим. Саме тому ми з вами приготуємо сьогодні незвичайну першу страву.

Такою ароматною та наваристою першою стравою під назвою боб-левеш зігріваються жителі Західної України. Для ситного, поживного обіду суп з серпанком за рецептом Shuba — саме те.

Як приготувати ситний боб левеш

Інгредієнти на 4 порції:

  • копчені свинячі ребра — 500 г;
  • копчена ковбаса — 300 г;
  • квасоля — 450 г;
  • вода — 2.5 л;
  • морква — 200 г;
  • томатне пюре — 250 г;
  • цибуля — 220 г;
  • корінь селери — 150 г;
  • петрушка, гілочка — до смаку;
  • часник, зубчики — 5 шт.;
  • перець червоний гострий – 1 шт.;
  • сіль, чорний перець, копчена паприка, лавровий лист — до смаку;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.

Для приготування галушок:

  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • борошно — 80 г;
  • сіль — до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Копчені ребра відправляємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо лавровий лист, перець, сіль і цілу цибулю. Варимо протягом 15 хвилин, після чого додаємо нарізаний кубиками корінь селери та моркву.
  2. Ще через 15 хвилин дістаємо цибулю та ребра. М’ясо відокремлюємо від кісток, разом із томатним пюре повертаємо в каструлю.
  3. Для приготування засмаження подрібнену цибулю смажимо на олії, додаємо копчену ковбасу і готуємо протягом 7 хвилин.
  4. До цибулі з ковбасою додаємо паприку, борошно і все ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо 4 черпаки бульйону, нарізану петрушку, гострий перець і пропущений через прес часник, тушкуємо протягом 5 хвилин і відправляємо в каструлю разом із квасолею. Готуємо ще 15 хвилин.
  5. Тим часом готуємо галушки. Яйце вбиваємо в миску, солимо і, перемішуючи, додаємо борошно. Замішуємо м’яке тісто, відщипуємо від нього невеликі шматочки та варимо в каструлі ще 7 хвилин.

Після такого супчика непогано випити зігріваючий чай. Це ідеальний обід для холодної зими.