Відповідь не знає практично ніхто: навіщо потрібна кожна сторона фольги
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 104432
Виявляється, по обидва боки різні призначення
Фольга – незамінна річ на кухні. Ми використовуємо її для запікання, а також для зберігання деяких продуктів.
Кожен з нас хоча б раз використав алюмінієву фольгу, не замислюючись, чи правильно ми це робили. Разом зі Smachnonews розповімо про функцій фольги та правильне призначення кожної її сторони.
Як правильно використовувати фольгу
Візьміть фольгу і уважно придивіться: з одного боку вона матова, з іншого — блискуча. Виявляється, це не особливість матеріалу: кожна сторона має своє спеціальне призначення.
За підтримання температури їжі відповідає саме блискуча сторона. Тому слідкуйте, щоб при випіканні вона була із внутрішньої сторони.
Якщо ж ви використовуєте фольгу для зберігання страв у холодильнику, слідкуйте, щоб з внутрішньої сторони була саме матова сторона. Саме вона відповідає за те, щоб рідина не вбиралася в їжу.
До речі, фольгу можна використовувати ще й для видалення різних пригорілостей. Для цього сформуйте з неї невелику кульку і протріть там, де пригоріла їжа. Трохи зусиль — і проблема вирішена.
Також без фольги неможливо обійтися у побуті. Наприклад, вона може допомогти швидко погладити речі або ув’язнити ножиці.