Всі подумають, що це фуа-гра: фантастичний рецепт із звичайної печінки

Читать на русском
Автор
981
Шикарний вершковий паштет із простих продуктів
Шикарний вершковий паштет із простих продуктів. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Усі подумають, що паштет ви замовили у ресторані

Куряча печінка – продукт, який дає можливість пофантазувати. Ми подаємо її як самостійну страву, готуємо різноманітні салати та незвичайні закуски.

Сьогодні разом зі ШШколою життя" ми приготуємо з печінки ніжний, як фуа-гра, паштет. Навряд чи сім’я зможе відірватися від такої закуски, поки на тарілці залишиться бодай шматочок.

Як приготувати паштет з курячої печінки

Інгредієнти на 1 кг готового паштету:

  • куряча печінка – 900 г;
  • цибуля – 200 г;
  • молоко 3,2% — 400 мл;
  • вершки 20% — 450 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • перець — 1/4 ч. л.

Також потрібна прямокутна форма розміром 10х20х6см.

Спосіб приготування:

  1. Печінку очищаємо від плівок, миємо під холодною водою, заливаємо молоком та залишаємо мінімум на 30 хвилин.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в суміші рослинної олії та третини вершкового масла до золотистого кольору.
  3. Печінку відкидаємо через друшляк, додаємо до цибулі і смажимо, помішуючи. Через 15 хвилин заливаємо вершками і продовжуємо смажити ще стільки ж, доки половина вершків не випарується.
  4. Знімаємо з вогню печінку, солимо, перчимо, додаємо пропущений через прес часник і все ретельно перемішуємо.
  5. Коли печінка охолоне, викладаємо її в чашу блендера, додаємо залишки вершкового масла та перемелюємо до однорідного стану.
  6. Викладаємо паштет у форму, розрівнюємо та відправляємо для застигання у морозильник на 3 години або в холодильник на ніч.

Подаємо печінковий паштет із домашнім хлібом і насолоджуємося. Смачного.