Всі подумають, що це фуа-гра: фантастичний рецепт із звичайної печінки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 981
![Шикарний вершковий паштет із простих продуктів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/11/5ef1c368-8b0e0a660f3849f2be8a88be0fea8118.jpg?v=1401_1)
Усі подумають, що паштет ви замовили у ресторані
Куряча печінка – продукт, який дає можливість пофантазувати. Ми подаємо її як самостійну страву, готуємо різноманітні салати та незвичайні закуски.
Сьогодні разом зі ШШколою життя" ми приготуємо з печінки ніжний, як фуа-гра, паштет. Навряд чи сім’я зможе відірватися від такої закуски, поки на тарілці залишиться бодай шматочок.
Як приготувати паштет з курячої печінки
Інгредієнти на 1 кг готового паштету:
- куряча печінка – 900 г;
- цибуля – 200 г;
- молоко 3,2% — 400 мл;
- вершки 20% — 450 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- перець — 1/4 ч. л.
Також потрібна прямокутна форма розміром 10х20х6см.
Спосіб приготування:
- Печінку очищаємо від плівок, миємо під холодною водою, заливаємо молоком та залишаємо мінімум на 30 хвилин.
- Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в суміші рослинної олії та третини вершкового масла до золотистого кольору.
- Печінку відкидаємо через друшляк, додаємо до цибулі і смажимо, помішуючи. Через 15 хвилин заливаємо вершками і продовжуємо смажити ще стільки ж, доки половина вершків не випарується.
- Знімаємо з вогню печінку, солимо, перчимо, додаємо пропущений через прес часник і все ретельно перемішуємо.
- Коли печінка охолоне, викладаємо її в чашу блендера, додаємо залишки вершкового масла та перемелюємо до однорідного стану.
- Викладаємо паштет у форму, розрівнюємо та відправляємо для застигання у морозильник на 3 години або в холодильник на ніч.
Подаємо печінковий паштет із домашнім хлібом і насолоджуємося. Смачного.