І до борщу, і до святкових бутербродів: цей домашній хліб вийде смачнішим за магазинний

Читать на русском
Автор
25319
Хліб буде пишним та пікантним
Хліб буде пишним та пікантним. Фото golapravda.blog

Спробуйте — і у вас вийде чудова випічка

Ми печемо вдома хліб заради неймовірного аромату та смаку. І якщо ви вже пробували італійську чіабатту, сьогодні пропонуємо спекти цибульний хліб.

Приготувати такий хліб за рецептом "Мета" зовсім не складно. Спробуйте — і ваш будинок наповниться ароматом свіжоспеченого хліба.

Як приготувати цибульний хліб

Інгредієнти:

  • 425 г борошна;
  • 30 г дріжджів;
  • 200 мл молока;
  • столова ложка цукру;
  • чайна ложка солі;
  • столова ложка сметани 15%;
  • 300 г цибулі;
  • 50 мл олії.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  2. Молоко нагріваємо до комфортної для рук температури та розводимо в ньому дріжджі та цукор.
  3. В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю, додаємо молочну суміш, сметану та цибулю і вимішуємо м’яке та еластичне тісто, яке має трохи липнути до рук.
  4. Миску змащуємо олією, викладаємо тісто, накриваємо кришкою і залишаємо на годину.
  5. Через зазначений час формуємо хліб, перекладаємо його на застелений пергаментом лист. Робимо на буханці надрізи, накриваємо рушником і залишаємо ще на півгодини.
  6. Випікаємо хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.

З таким хлібом можна приготувати бутерброди зі шпротами за рецептом "Телеграфа". Вони чудово доповнять святковий стіл.