І до борщу, і до святкових бутербродів: цей домашній хліб вийде смачнішим за магазинний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25319
Спробуйте — і у вас вийде чудова випічка
Ми печемо вдома хліб заради неймовірного аромату та смаку. І якщо ви вже пробували італійську чіабатту, сьогодні пропонуємо спекти цибульний хліб.
Приготувати такий хліб за рецептом "Мета" зовсім не складно. Спробуйте — і ваш будинок наповниться ароматом свіжоспеченого хліба.
Як приготувати цибульний хліб
Інгредієнти:
- 425 г борошна;
- 30 г дріжджів;
- 200 мл молока;
- столова ложка цукру;
- чайна ложка солі;
- столова ложка сметани 15%;
- 300 г цибулі;
- 50 мл олії.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
- Молоко нагріваємо до комфортної для рук температури та розводимо в ньому дріжджі та цукор.
- В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю, додаємо молочну суміш, сметану та цибулю і вимішуємо м’яке та еластичне тісто, яке має трохи липнути до рук.
- Миску змащуємо олією, викладаємо тісто, накриваємо кришкою і залишаємо на годину.
- Через зазначений час формуємо хліб, перекладаємо його на застелений пергаментом лист. Робимо на буханці надрізи, накриваємо рушником і залишаємо ще на півгодини.
- Випікаємо хліб у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
З таким хлібом можна приготувати бутерброди зі шпротами за рецептом "Телеграфа". Вони чудово доповнять святковий стіл.