Ці помилки багато хто робить: як не можна заряджати телефон

Читать на русском
Автор
32054
Як не можна заряджати телефон
Як не можна заряджати телефон. Фото Pixabay

Декілька простих порад допоможуть зберегти життя вашому смартфону

Власники мобільних телефонів регулярно ставлять їх на зарядку і в цьому процесі немає нічого складного, але є важливий нюанс. Деякі день у день роблять помилки при цій простій дії, які можуть призвести до небезпечних наслідків, навіть до пожежі.

Однією з таких помилок є використання гаджета, доки він стоїть на зарядці. Так само як і не варто ставити телефон, що нагрівся, наприклад, після тривалих ігор, на зарядку. По-перше, це скорочує життя акумулятора, а по-друге, батарея може вийти з ладу та вибухнути. Про це пише iTechua.

Також не варто використовувати зарядний пристрій, якщо у нього надламаний дріт. Це може призвести до ламання контролера, який відповідає за процес заряду всередині смартфона. Крім того, може статися так, що внаслідок короткого замикання сам блок живлення почне нагріватися, плавитись, внаслідок чого може спалахнути пожежа.

Якщо гаджет швидко розрядився на морозі, не варто ставити його на зарядку, тільки прийшовши з вулиці. Гаджету слід дати час "зігрітися". Тобто його температура має стати кімнатною і тільки тоді його можна ставити на зарядку.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що необхідно робити, якщо телефон упав у сніг. Названо також низку помилок, яких слід допускати у разі, ніж зашкодити гаджету.