Незвичні "капітанські котлети" на всі сім’ю: все змішали — і в духовку

Читать на русском
Автор
12905
Обов’язково приготуйте таку смакоту
Обов’язково приготуйте таку смакоту. Фото На пенсії

Чудовий обід або вечеря з мінімальною затратою сил

Ми ділились рецептом чудової фаршированої картоплі. Тепер розповідаємо, що приготувати з фаршу, якщо котлети вам набридли.

Готуються такі "капітанські" котлети напрочуд легко. Рецептом поділились на порталі "На ПЕНСІЇ".

Інгредієнти:

  • фарш будь-який – 800 г
  • картопля – 1 кг
  • цибуля – 1 шт
  • помідори – 3 шт
  • сир твердий – 250 г
  • сметана – 100 г
  • масло вершкове – 30 г
  • бульйон – 100-200 г
  • сіль, перець, спеції – до смаку

Спосіб приготування

  1. Змішуємо зі сметаною бульйон, солимо, додаємо спеції та виливаємо у форму.
  2. Запікаємо в духовці 40 хвилин за температури 200-220 градусів.
  3. Дістаємо страву за 5 хвилин до готовності, посипаємо тертим сиром і повертаємо в духовку до утворення апетитної скоринки.
  4. Розрізаємо порційно готову страву і насолоджуємося смачною стравою.
  5. Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з фаршем. Додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Картоплю чистимо, ріжемо слайсами.
  6. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо інгредієнти шарами в такому порядку: фарш, цибуля, картопля, цибуля, помідори.
  7. Сметану змішуємо з бульйоном, солимо і додаємо спеції. Виливаємо соус у форму.
  8. Запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200-220 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо запіканку тертим сиром і повертаємо в духовку до утворення апетитної скоринки.

Розрізаємо готову запіканку на порції і насолоджуємося смачною стравою. Якщо ви не любите помідори, їх можна замінити на інші овочі, наприклад, баклажани або кабачки. Також ми розповідали, навіщо додавати яблуко під час приготування котлет.