Незвичні "капітанські котлети" на всі сім’ю: все змішали — і в духовку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12915
![Обов’язково приготуйте таку смакоту](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/95/aecbf9e2-49d79a329c8909ec6a1b5f47f7bbe95a.jpg?v=0885_1)
Чудовий обід або вечеря з мінімальною затратою сил
Ми ділились рецептом чудової фаршированої картоплі. Тепер розповідаємо, що приготувати з фаршу, якщо котлети вам набридли.
Готуються такі "капітанські" котлети напрочуд легко. Рецептом поділились на порталі "На ПЕНСІЇ".
Інгредієнти:
- фарш будь-який – 800 г
- картопля – 1 кг
- цибуля – 1 шт
- помідори – 3 шт
- сир твердий – 250 г
- сметана – 100 г
- масло вершкове – 30 г
- бульйон – 100-200 г
- сіль, перець, спеції – до смаку
Спосіб приготування
- Змішуємо зі сметаною бульйон, солимо, додаємо спеції та виливаємо у форму.
- Запікаємо в духовці 40 хвилин за температури 200-220 градусів.
- Дістаємо страву за 5 хвилин до готовності, посипаємо тертим сиром і повертаємо в духовку до утворення апетитної скоринки.
- Розрізаємо порційно готову страву і насолоджуємося смачною стравою.
- Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з фаршем. Додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Картоплю чистимо, ріжемо слайсами.
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо інгредієнти шарами в такому порядку: фарш, цибуля, картопля, цибуля, помідори.
- Сметану змішуємо з бульйоном, солимо і додаємо спеції. Виливаємо соус у форму.
- Запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200-220 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо запіканку тертим сиром і повертаємо в духовку до утворення апетитної скоринки.
Розрізаємо готову запіканку на порції і насолоджуємося смачною стравою. Якщо ви не любите помідори, їх можна замінити на інші овочі, наприклад, баклажани або кабачки. Також ми розповідали, навіщо додавати яблуко під час приготування котлет.