Фантастичне зимове печиво "Шишки": смакота до чаю з одного яйця

Читать на русском
Автор
3140
Це ідеальне печиво, щоб пекти його взимку
Це ідеальне печиво, щоб пекти його взимку. Фото Порадниця

Така випічка сподобається і дітям, і дорослим

Ми розповідали, як приготувати фантастичний десерт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом шоколадного новорічного печива.

Як його готувати, розповіли на порталі "Порадниця". За бажанням можна склеїти по дві "шишки" разом за допомогою вареного згущеного молока чи густого джему.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукрова пудра — 90 г
  • Олія рослинна — 50 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 270-300 г
  • Какао — 25 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Вливаємо олію і яйце, перемішуємо.
  2. Всипаємо какао і перемішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем і всипаємо в тісто, поступово перемішуючи.
  3. Замішуємо м'яке тісто. Воно не повинне липнути до рук і має добре тримати форму.
  4. Вкладаємо тісто в пакет і ставимо в холодильник на 20 хвилин. Розділяємо тісто на 15 шматочків. Руками формуємо з них овальні шишки.
  5. Робимо ножем надрізи по діагоналі, щоб надати форми. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.

Коли печиво охолоне, присипаємо його цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати шоколадний кекс з сирною начинкою.