Так картоплю готують у Болгарії: рецепт надзвичайного пирога "Пататник"

Читать на русском
Автор
22216
Дуже цікавий рецепт пирога
Дуже цікавий рецепт пирога. Фото shuba.life

Такий картопляний пиріг стане чудовим обідом чи перекусом

Ми розповідали, як приготувати смачну фаршировану картопельку. Тепер ділимось рецептом оригінального картопляного пирога, який готують в Болгарії.

Пататнік — це пісна випічка без м’яса, в яку додають вершкове масло та сушену м’яту. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Перець болгарський червоний — 2 шт.
  • Мʼята сушена — 4 ч. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Масло вершкове 73% — 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  • Яйця курячі — 4 шт.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю та цибулю. Натираємо овочі на крупній тертці у велику миску. Солодкий перець чистимо, нарізаємо невеликими шматками, додаємо до картоплі та цибулі.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця. Додаємо в овочі сіль, перець, м’яту, олію та збиті яйця. Перемішуємо.
  3. Розігріваємо духовку до 220 градусів. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом (1-2 столові ложки) та присипаємо борошном (1-2 столові ложки).
  4. У форму викладаємо картопляну масу. Розрівнюємо. Зверху присипаємо залишками борошна.
  5. Нарізаємо залишок вершкового масла та присипаємо пиріг. Відправляємо в духовку на 45 хвилин.

Подавати такий картопляний пиріг найкраще трохи охололим. Також ми розповідали, як приготувати найкраще картопляне пюре.