Так картоплю готують у Болгарії: рецепт надзвичайного пирога "Пататник"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22221
![Дуже цікавий рецепт пирога](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/31/6acc330a-17f5bb092598b8f1347313d1488ce318.jpg?v=0486_1)
Такий картопляний пиріг стане чудовим обідом чи перекусом
Ми розповідали, як приготувати смачну фаршировану картопельку. Тепер ділимось рецептом оригінального картопляного пирога, який готують в Болгарії.
Пататнік — це пісна випічка без м’яса, в яку додають вершкове масло та сушену м’яту. Рецептом поділились на порталі Shuba.
Інгредієнти:
- Картопля — 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Перець болгарський червоний — 2 шт.
- Мʼята сушена — 4 ч. л.
- Олія — 2 ст. л.
- Масло вершкове 73% — 3 ст. л.
- Борошно пшеничне — 4 ст. л.
- Яйця курячі — 4 шт.
- Перець чорний мелений
- Сіль
Спосіб приготування:
- Чистимо картоплю та цибулю. Натираємо овочі на крупній тертці у велику миску. Солодкий перець чистимо, нарізаємо невеликими шматками, додаємо до картоплі та цибулі.
- В окремій мисці збиваємо яйця. Додаємо в овочі сіль, перець, м’яту, олію та збиті яйця. Перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до 220 градусів. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом (1-2 столові ложки) та присипаємо борошном (1-2 столові ложки).
- У форму викладаємо картопляну масу. Розрівнюємо. Зверху присипаємо залишками борошна.
- Нарізаємо залишок вершкового масла та присипаємо пиріг. Відправляємо в духовку на 45 хвилин.
Подавати такий картопляний пиріг найкраще трохи охололим. Також ми розповідали, як приготувати найкраще картопляне пюре.