Таким салатом люблять поласувати японці: простий рецепт – і фантастичний результат

Читать на русском
Автор
3527
Незвичайна страва на швидку руку
Незвичайна страва на швидку руку. Фото shuba.life

Чудова страва на кожен день

Ми пропонуємо відійти від звичного салату з крабових паличок. Сьогодні ми розповімо, як готують цю страву у Японії.

Такий салат називається канікама або скорочено кані готується на основі сурімі з додаванням огірка, моркви, кукурудзи та кунжуту. Для солодкого розмаїття та більш вишуканого смаку за бажанням також можна покласти манго.Свіжий, хрумкий, ефектний та простий салат за рецептом Shuba ви легко приготуєте за кілька хвилин із продуктів, які є у найближчому супермаркеті.

Як приготувати свіжий салат кані

Інгредієнти на 4 порції:

  • майонез 50% — 125 г;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • лимон, сік — 1 ст. л.;
  • перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
  • морква — 150 г;
  • крабові палички — 500 г;
  • огірок свіжий — 200 г;
  • консервована кукурудза — 100 г;
  • кунжут білий — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування заправки змішуємо майонез, олію, лимонний сік, перець.
  2. Морква нарізує тонкими смужками або натираємо на тертці мандоліні.
  3. Крабові палички очищаємо від упакування, нарізаємо тонкою соломкою та відправляємо до моркви.
  4. В огірка видаляємо насіння, решту натираємо або тонко нарізаємо, додаємо до решти інгредієнтів.
  5. З кукурудзи відціджуємо рідини, відправляємо в салат, заправляємо, посипаємо кунжутом і подаємо.

А щоб салат зберіг свіжість на довгий час, потрібно дотримуватись деяких правил. Спробуйте і переконайтеся самі.