Приготуйте крабовий салат по-японськи — і гості вимагатимуть добавки

Читать на русском
Автор
11235
Крабовий салат із пікантними нотками
Крабовий салат із пікантними нотками. Фото shuba.life

Салат здатний здивувати кожного гостя

У нас салат із крабовими паличками та посідає почесне місце на новорічному столі. Ми вже знаємо склад напам’ять: крабові палички, рис, яйця, огірок, консервована кукурудза, зелень, майонез.

Японці також люблять крабовий салат, але готують його трохи інакше. До нього входять крабові палички, салатне листя, чері, оливки, м’ята та інгредієнти для заправки. Спробуємо приготувати таку незвичайну страву за рецептом Shuba?

Як приготувати крабовий салат по-японськи

Інгредієнти на 2 порції:

  • крабові палички — 6 шт.;
  • томати чері — 6 шт.;
  • салат мікс — 100 г;
  • оливки зелені — 6 шт.;
  • лимон, сік — 20 г;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • м’ята, сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Салат відправляємо в друшляк, миємо під проточною водою і ретельно сушимо.
  2. Помідори чері миємо, промокаємо паперовими рушниками та розрізаємо навпіл.
  3. Крабові палички чистимо і нарізаємо середніми шматочками.
  4. Для приготування заправки змішуємо олію та сіль лимона, додаємо сіль та перець, все ретельно перемішуємо.
  5. Салатний мікс відправляємо на плоску тарілку, додаємо половинки помідорів чері, нарізані шматочками оливки та шматочки крабових паличок. Все поливаємо заправкою, прикрашаємо листи м’яти та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як вибрати якісні крабові палички. Вам точно знадобляться ці знання.