Найкращий рецепт риби на Голодну кутю: скоринка буде неймовірно хрусткою

Читать на русском
Автор
5532
Секрет - у паніруванні
Секрет - у паніруванні. Фото Meta.ua

Така рибка виходить неймовірно смачною

Ми розповідали, у чому посмажити рибу, щоб було дуже смачно. Саме смажена риба — це ідеальна страва на Голодну кутю, або, як її ще називають, другий Святий вечір, який віряни відзначають 5 січня.

На столі в цей вечір повинна стояти непарна кількість пісних страв. М’яса не можна, отже, головна зірка вечора — риба. Пропонуємо посмажити в хрусткому клярі філе товстолоба, а замість класичного пшеничного борошна використати кукурудзяне — воно зробить скоринку набагато хрусткішою.

Інгредієнти:

  • філе товстолоба — 1 кг
  • кукурудзяне борошно — для панірування
  • паприка — 1 ч. л.
  • яйця — 3 шт.
  • сіль
  • перець
  • мелений коріандр
  • сушений лимонний базилік
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Рибу нарізаємо на порційні шматочки. Промиваємо її та просушуємо паперовими серветками.
  2. Коли риба просохне, шматочки солимо, перчимо, посипаємо коріандром. Також додаємо дрібно нарізаний лимонний базилік.
  3. Підготуємо панірування у двох мисочках. У першій змішуємо борошно та паприку. У другій збиваємо яйця з сіллю.
  4. Починаємо смажити рибу, перед цим паніруючи. Кожен шматочок обвалюємо у борошні, тоді у збитих яйцях, і одразу кладемо на гарячу сковороду з олією.
  5. Смажимо рибу з обох боків на помірному вогні до золотистої скоринки. Готові шматочки викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Виходить нереально смачна основна страва. Приготуйте до неї дуже ніжне картопляне пюре — воно стане неперевершеним гарніром.