Найкращий рецепт риби на Голодну кутю: скоринка буде неймовірно хрусткою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5532
Така рибка виходить неймовірно смачною
Ми розповідали, у чому посмажити рибу, щоб було дуже смачно. Саме смажена риба — це ідеальна страва на Голодну кутю, або, як її ще називають, другий Святий вечір, який віряни відзначають 5 січня.
На столі в цей вечір повинна стояти непарна кількість пісних страв. М’яса не можна, отже, головна зірка вечора — риба. Пропонуємо посмажити в хрусткому клярі філе товстолоба, а замість класичного пшеничного борошна використати кукурудзяне — воно зробить скоринку набагато хрусткішою.
Інгредієнти:
- філе товстолоба — 1 кг
- кукурудзяне борошно — для панірування
- паприка — 1 ч. л.
- яйця — 3 шт.
- сіль
- перець
- мелений коріандр
- сушений лимонний базилік
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Рибу нарізаємо на порційні шматочки. Промиваємо її та просушуємо паперовими серветками.
- Коли риба просохне, шматочки солимо, перчимо, посипаємо коріандром. Також додаємо дрібно нарізаний лимонний базилік.
- Підготуємо панірування у двох мисочках. У першій змішуємо борошно та паприку. У другій збиваємо яйця з сіллю.
- Починаємо смажити рибу, перед цим паніруючи. Кожен шматочок обвалюємо у борошні, тоді у збитих яйцях, і одразу кладемо на гарячу сковороду з олією.
- Смажимо рибу з обох боків на помірному вогні до золотистої скоринки. Готові шматочки викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Виходить нереально смачна основна страва. Приготуйте до неї дуже ніжне картопляне пюре — воно стане неперевершеним гарніром.