Ароматний та ситний: рецепт пісного борщу на Святвечір
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1455
![Однією з найпопулярніших страв на Святвечір є пісний борщ (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/f6/3cfe33ab-4297474fdb08eff34f37a29dc9190f6f.jpg?v=5086_1)
Ми підкажемо, як зварити пісний борщ
Святвечір — це особливий день в українському календарі, коли прийнято дотримуватися суворого посту. У цей день традиційно готують 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів.
Однією з найпопулярніших страв на Святвечір є пісний борщ. Цей борщ готують без м'яса, але він не менш смачний і ситний.
У цій статті ми розповімо вам, як приготувати традиційний пісний борщ на Святвечір.
Інгредієнти
Для приготування пісного борщу вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 кг буряків
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 корені петрушки
- 2 корені селери
- 4 картоплини
- 100 г квасолі
- 100 г грибів
- 100 г капусти
- 100 г томатної пасти
- 1 лавровий лист
- чорний перець горошком
- сіль
Приготування
- Квасолю замочите в холодній воді на ніч.
- Буряк, цибулю, морква, петрушку і селеру очистіть і наріжте кубиками.
- Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
- Гриби очистіть і наріжте пластинками.
- Капусту наріжте тонкою соломкою.
- У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
- Додайте квасолю, цибулю, моркву, петрушку і селеру.
- Варіть протягом 30 хвилин.
- Додайте буряк, гриби і капусту.
- Варіть ще 30 хвилин.
- Додайте томатну пасту, лавровий лист і чорний перець горошком.
- Варіть ще 10 хвилин.
- Додайте сіль за смаком.
Щоб борщ був більш насиченим, ви можете додати в нього 1-2 столові ложки оцту або лимонного соку. Пісний борщ можна приготувати з різними добавками. Додайте в борщ пшоно, перловку, бобові, крупи, сухофрукти або горіхи, щоб отримати оригінальний смак і аромат.
Борщ можна подавати з домашньою сметаною та лавашем за рецептом "Телеграфа".