Ароматний та ситний: рецепт пісного борщу на Святвечір

Читать на русском
Автор
1455
Однією з найпопулярніших страв на Святвечір є пісний борщ (зображення створено за допомогою ШІ)
Однією з найпопулярніших страв на Святвечір є пісний борщ (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як зварити пісний борщ

Святвечір — це особливий день в українському календарі, коли прийнято дотримуватися суворого посту. У цей день традиційно готують 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів.

Однією з найпопулярніших страв на Святвечір є пісний борщ. Цей борщ готують без м'яса, але він не менш смачний і ситний.

У цій статті ми розповімо вам, як приготувати традиційний пісний борщ на Святвечір.

Інгредієнти

Для приготування пісного борщу вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 кг буряків
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 корені петрушки
  • 2 корені селери
  • 4 картоплини
  • 100 г квасолі
  • 100 г грибів
  • 100 г капусти
  • 100 г томатної пасти
  • 1 лавровий лист
  • чорний перець горошком
  • сіль

Приготування

  1. Квасолю замочите в холодній воді на ніч.
  2. Буряк, цибулю, морква, петрушку і селеру очистіть і наріжте кубиками.
  3. Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
  4. Гриби очистіть і наріжте пластинками.
  5. Капусту наріжте тонкою соломкою.
  6. У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння.
  7. Додайте квасолю, цибулю, моркву, петрушку і селеру.
  8. Варіть протягом 30 хвилин.
  9. Додайте буряк, гриби і капусту.
  10. Варіть ще 30 хвилин.
  11. Додайте томатну пасту, лавровий лист і чорний перець горошком.
  12. Варіть ще 10 хвилин.
  13. Додайте сіль за смаком.

Щоб борщ був більш насиченим, ви можете додати в нього 1-2 столові ложки оцту або лимонного соку. Пісний борщ можна приготувати з різними добавками. Додайте в борщ пшоно, перловку, бобові, крупи, сухофрукти або горіхи, щоб отримати оригінальний смак і аромат.

Борщ можна подавати з домашньою сметаною та лавашем за рецептом "Телеграфа".