Цей пісний борщ традиційно готують до різдвяного столу

Читать на русском
Автор
3570
Пісна, але ситна страва
Пісна, але ситна страва. Фото shuba.life

Без нього на Різдво не обійтися

Якщо не хочеться в різдвяний піст відмовлятися від улюбленого борщу, можна приготувати його без м’яса. Таку страву можна навіть подати на святковий стіл.

Рецептом традиційного поліського борщу ділиться eco-buffet. Спробуйте – і він стане конкурентом навіть страві з м’ясом.

Як приготувати пісний борщ без м’яса

Інгредієнти:

  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – половина середньої;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • середній буряк – 1 шт.;
  • солодкий перець – половина;
  • квашена капуста з розсолом — 200 г;
  • мед – 1-2 ст. л.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування бульйону на буряках почистьте овоч, розріжте навпіл, залийте водою і варіть 40 хвилин до готовності. Туди ж додайте половину цибулини та продовжуйте варити.
  2. Додайте у відвар нарізану дрібними кубиками картоплю і нарізану моркву соломкою.
  3. Половину цибулі та половину солодкого перцю нарізаємо кубиками й обсмажуємо разом зі столовою ложкою оливкової олії на сковороді. Через 3-5 хвилин додаємо томатну пасту і гасимо ще 2-3 хвилини.
  4. З бульйону витягуємо буряки, даємо охолонути та нарізаємо на шматки довільного розміру. Відправляємо його назад у відвар, туди ж додаємо засмажку.
  5. Коли приготуються овочі, додаємо квашену капусту та варимо ще 3 хвилини. До свого смаку додаємо мед, сіль, спеції та залишаємо на 20 хвилин, щоб він настоявся.

Пісний борщ можна подавати з домашньою сметаною та лавашем за рецептом "Телеграфа". Смачного.