Гості здивуються та попросять рецепт: оселедець, маринований у кетчупі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21584
Близькі заспівають вам дифірамби
Інколи хочеться з'їсти смачні домашні страви, відваривши картопельку та подавши до неї смачний оселедець. Такою вечерею не соромно пригостити й близьких друзів.
Надзвичайно смачний оселедець у кетчупі можна приготувати й самостійно. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як замаринувати оселедець у кетчупі
Інгредієнти:
- оселедець свіжий великий — 2 шт.;
- ріпчаста цибуля — 1-2 шт.;
- кетчуп — 200 г;
- вода — 150 мл;
- олія — 3 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ст. л.;
- оцет 6% — 1 ст. л.;
- запашний перець — 5-7 шт.;
- насіння гірчиці — 1 ч. л.;
- лавровий лист — 2-3 шт.;
Спосіб приготування:
- Оселедець розморозити та обробити та філе.
- Філе нарізати порційними шматочками.
- Цибулю нарізати напівкільцями.
- Оселедець викладати у контейнер або банку, перекладаючи шарами з цибулею.
- Для приготування маринаду в сотейнику з’єднати воду з кетчупом, сіллю, цукром, олією та спеціями. Перемішати та довести на середньому вогні до кипіння.
- Зняти маринад з вогню, додати оцет, залишити охолонути до теплого стану.
- Теплим маринадом залити оселедець з цибулею.
- Закрити посуд кришкою і прибрати оселедець в холодильник на добу.
А якщо ви любите оселедець, рекомендуємо приготувати смачну закуску з цієї риби. Якщо оселедець трохи відбити і загорнути у нього незвичайну начинку, то вийде досить незвичайна страва.