Гості здивуються та попросять рецепт: оселедець, маринований у кетчупі

Читать на русском
Автор
21600
Смачна ніжна рибка у пікантному соусі
Смачна ніжна рибка у пікантному соусі. Фото filizhankakavu.com

Близькі заспівають вам дифірамби

Інколи хочеться з'їсти смачні домашні страви, відваривши картопельку та подавши до неї смачний оселедець. Такою вечерею не соромно пригостити й близьких друзів.

Надзвичайно смачний оселедець у кетчупі можна приготувати й самостійно. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як замаринувати оселедець у кетчупі

Інгредієнти:

  • оселедець свіжий великий — 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1-2 шт.;
  • кетчуп — 200 г;
  • вода — 150 мл;
  • олія — 3 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • оцет 6% — 1 ст. л.;
  • запашний перець — 5-7 шт.;
  • насіння гірчиці — 1 ч. л.;
  • лавровий лист — 2-3 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Оселедець розморозити та обробити та філе.
  2. Філе нарізати порційними шматочками.
  3. Цибулю нарізати напівкільцями.
  4. Оселедець викладати у контейнер або банку, перекладаючи шарами з цибулею.
  5. Для приготування маринаду в сотейнику з’єднати воду з кетчупом, сіллю, цукром, олією та спеціями. Перемішати та довести на середньому вогні до кипіння.
  6. Зняти маринад з вогню, додати оцет, залишити охолонути до теплого стану.
  7. Теплим маринадом залити оселедець з цибулею.
  8. Закрити посуд кришкою і прибрати оселедець в холодильник на добу.

А якщо ви любите оселедець, рекомендуємо приготувати смачну закуску з цієї риби. Якщо оселедець трохи відбити і загорнути у нього незвичайну начинку, то вийде досить незвичайна страва.