Ніхто не здогадається, що це звичайний оселедець: рецепт неймовірно красивої святкової закуски
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1344
Закуска незвичайна і дуже смачна
Ми розповідали, як дуже смачно приготувати рибу. Тепер ділимось рецептом чудової святкової закуски.
Такі рулетики з начинкою виходять дуже смачними і красивими. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- оселедець малосольний – 1 шт
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- солоний огірок – 1 шт
Маринад:
- вода – 500 мл
- лавровий лист – 2 шт
- чорний перець горошком – 2 шт
- запашний перець – 2 шт
- гвоздика – 1 шт
- мелена кориця – 1/3 ч.л
- цукор – 2 ст.л
- оцет 9% – 70 мл
Спосіб приготування:
- Малосольний оселедець чистимо, обробляємо на філе і прибираємо шкіру. Отримані філе накриваємо плівкою, відбиваємо і злегка розкочуємо качалкою, щоб максимально його "розправити".
- У каструлю з водою додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздику, мелену корицю та цукор. Добре мішаємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- У закипілий маринад закладаємо нарізану півкільцями цибулю та моркву, нарізану слайсами. Варимо з моменту закипання рівно 5 хвилин.
- Додаємо до маринаду оцет, варимо ще 2 хвилини та знімаємо з вогню. Охолоджуємо, після остигання дістаємо всі овочі з каструлі.
- На філе оселедця викладаємо моркву, цибулю, і солоний огірочок. Загортаємо все в рулет, фіксуючи шпажкою або зубочисткою. Викладаємо в будь-яку посудину, яка підходить за розмірами.
- Заливаємо роли остиглим маринадом. Прибираємо в холодильник щонайменше на 12 годин, краще — на добу.
Перед подачею кожен рулет нарізаємо на 3-4 порційні частини. Також ми розповідали, як приготувати красивий салат з крабовими паличками.