Ніхто не здогадається, що це звичайний оселедець: рецепт неймовірно красивої святкової закуски

Читать на русском
Автор
1344
Такі "роли" з’їдять за лічені хвилини
Такі "роли" з’їдять за лічені хвилини. Фото "Школа життя"

Закуска незвичайна і дуже смачна

Ми розповідали, як дуже смачно приготувати рибу. Тепер ділимось рецептом чудової святкової закуски.

Такі рулетики з начинкою виходять дуже смачними і красивими. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • оселедець малосольний – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • солоний огірок – 1 шт

Маринад:

  • вода – 500 мл
  • лавровий лист – 2 шт
  • чорний перець горошком – 2 шт
  • запашний перець – 2 шт
  • гвоздика – 1 шт
  • мелена кориця – 1/3 ч.л
  • цукор – 2 ст.л
  • оцет 9% – 70 мл

Спосіб приготування:

  1. Малосольний оселедець чистимо, обробляємо на філе і прибираємо шкіру. Отримані філе накриваємо плівкою, відбиваємо і злегка розкочуємо качалкою, щоб максимально його "розправити".
  2. У каструлю з водою додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздику, мелену корицю та цукор. Добре мішаємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  3. У закипілий маринад закладаємо нарізану півкільцями цибулю та моркву, нарізану слайсами. Варимо з моменту закипання рівно 5 хвилин.
  4. Додаємо до маринаду оцет, варимо ще 2 хвилини та знімаємо з вогню. Охолоджуємо, після остигання дістаємо всі овочі з каструлі.
  5. На філе оселедця викладаємо моркву, цибулю, і солоний огірочок. Загортаємо все в рулет, фіксуючи шпажкою або зубочисткою. Викладаємо в будь-яку посудину, яка підходить за розмірами.
  6. Заливаємо роли остиглим маринадом. Прибираємо в холодильник щонайменше на 12 годин, краще — на добу.

Перед подачею кожен рулет нарізаємо на 3-4 порційні частини. Також ми розповідали, як приготувати красивий салат з крабовими паличками.