Чому телефон повільно заряджається: три причини та шляхи вирішення

Читать на русском
Автор
14471
Телефон
Телефон. Фото freepik.com

Ситуацію можна врятувати

Є кілька лайфхаків, які прискорюють зарядку телефону, але якщо пристрій почав заряджатися повільніше, ніж раніше, треба знайти причину. Встановивши її, проблему можна вирішити.

Насамперед, потрібно звернути увагу на кабелі та зарядні пристрої, пише itechua. Потрібно переконатися, що ви використовуєте оригінальний кабель та зарядний пристрій від виробника мобільного телефону. Використання не "рідних" аксесуарів може сповільнювати швидкість заряджання. Якщо кабель або зарядний пристрій пошкоджено, замініть їх. Крім того, потрібно переконатися, що на кабелях та роз’ємах телефону немає пилу та бруду. У разі потреби їх потрібно акуратно очистити.

Друга причина уповільнення процесу заряджання смартфона може бути в тому, що фонові процеси та активні програми можуть використовувати ресурси телефону, включаючи акумулятор. Усі непотрібні програми потрібно закрити, а фонові процеси мінімізувати. Також важливо враховувати, що при використанні телефону під час заряджання процес сповільнюється.

Також на швидкість заряджання впливає стан акумулятора. Згодом місткість батареї знижується. Якщо телефон використовується кілька років, акумулятор може втратити початкову місткість. У цьому випадку акумулятор можна замінити на новий.

Раніше "Телеграф" розповідав, як продовжити життя акумулятору смартфона. Є кілька секретів.