Пікантний салат для ситної вечері: ні краплі майонезу та море задоволення
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 37286
Їм можна начинити тарталетки і подати як закуску
Після новорічних свят дуже хочеться легкого, "безмайонезного", але водночас ситного. У цьому випадку вам сподобається салат із картоплі, тунця та яєць.
Ця страва за рецептом Shuba також чудово підходить для перекушування на роботі або під час поїздки за місто. До того ж ви можете начинити їм тарталетки та подати як закуску до святкового столу — але для цього наріжте дрібніші інгредієнти. До того ж ви можете додавати в рецепт улюблені продукти — наприклад, відварену та нарізану кубиками моркву, пасеровані кабачки, в’ялені помідори, оливки чи улюблені приправи.
Як приготувати салат з картоплі, тунця та яєць.
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 800 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- тунець в олії — 200 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- цибуля зелена — 15 г;
- оливкова олія — 30 мл;
- лимон, сік — 50 мл.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо великими шматочками. Відправляємо у миску.
- Відварюємо яйця круто, даємо охолонути, чистимо і розрізаємо навпіл. Додаємо до картоплі.
- У цю миску відправляємо шматочки тунця і ретельно все перемішуємо.
- Готовий салат приправляємо подрібненою зеленою цибулею, сіллю, перцем, оливковою олією та лимонним соком, відправляємо на півгодини в холодильник і подаємо до столу.
До речі, майонез у салатах можна замінити іншими соусами. Вийде смачніше.