Гості будуть в захваті: 3 рецепти багатої куті

Читать на русском
Автор
2166
Багата кутя готується на другу вечерю перед Водохрещем (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 03 січня 2024, 10:28
Багата кутя готується на другу вечерю перед Водохрещем (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як приготувати багату кутю

Кутя може бути різною, але найпопулярнішим варіантом є багата кутя. Вона готується з різноманітних інгредієнтів, таких як пшениця, мак, горіхи, сухофрукти та мед.

У цій статті ми пропонуємо вам 3 рецепти багатої куті, які ви можете спробувати приготувати на Різдво або на будь-яке інше свято.

1. "Класична" багата кутя

Цей рецепт — найпростіший і найпоширеніший. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 склянка пшениці
  • 1 склянка маку
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г кураги
  • 100 г інжиру
  • 100 г родзинок
  • 100 г меду

Приготування:

  1. Пшеницю попередньо замочіть на ніч.
  2. На наступний день відваріть пшеницю до готовності.
  3. Мак перетріть з цукром.
  4. Горіхи, сухофрукти і мак додайте до готової пшениці.
  5. Залийте кутю медом і перемішайте.

2. "Різдвяна" багата кутя

Цей рецепт трохи складніший, але він того вартий. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 склянка пшениці
  • 1 склянка маку
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г кураги
  • 100 г інжиру
  • 100 г родзинок
  • 100 г меду
  • 100 г цукатів
  • 100 г чорносливу
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

Приготування:

  1. Пшеницю попередньо замочіть на ніч.
  2. На наступний день відваріть пшеницю до готовності.
  3. Мак перетріть з цукром.
  4. Горіхи, сухофрукти, цукати і чорнослив дрібно порубати.
  5. Додайте до готової пшениці мак, горіхи, сухофрукти, цукати і чорнослив.
  6. Посипте кутю корицею і мускатним горіхом.
  7. Залийте кутю медом і перемішайте.

3. "Пшенично-гречана" багата кутя

Цей рецепт відрізняється від інших тим, що в ньому використовується не тільки пшениця, але і гречка. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 склянка пшениці
  • 1 склянка гречки
  • 1 склянка маку
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г кураги
  • 100 г інжиру
  • 100 г родзинок
  • 100 г меду

Приготування:

  1. Пшеницю і гречку попередньо замочіть на ніч.
  2. На наступний день відваріть пшеницю і гречку до готовності.
  3. Мак перетріть з цукром.
  4. Горіхи, сухофрукти додайте до готової пшениці і гречки.
  5. Залийте кутю медом і перемішайте.

При приготуванні куті ви можете використовувати будь-які сухофрукти і горіхи, які вам подобаються. Також ви можете додати до куті цукати, горіхову пасту або варення.

Також ми ділились рецептом цікавої польської куті.