Тільки не викидайте на смітник: скільки може зберігатися кутя
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1438
Розповідаємо, як правильно зберігати кутю, скільки і що з нею робити після
На Святвечір багато хто готує традиційну кутю — головну страву свята. Зазвичай готується воно з пшениці, рису, булгуру або інших круп, традиційно до неї додають горіхи, сухофрукти, мак, мед і іноді прикрашають свіжими ягодами.
Іноді трапляється так, що господиня може трохи перестаратися та приготувати велику кількість святкової страви. Тому разом з "РБК-Україна" відповімо на запитання, що цікавить багатьох: скільки можна зберігати кутю в холодильнику і чи можна взагалі її викидати.
Скільки можна зберігати кутю у холодильнику
Краще з’їдати цю страву протягом 1-2 днів. Якщо ви приготували її занадто багато, помістіть страву в скляну ємність або в контейнер, накрийте кришкою і відправте в холодильник.
У холодильнику кутю можна зберігати трохи більше п’яти днів. Найкраще з’їсти її вже за три дні після того, як ви його приготували.
Чи можна викидати кутю
Наші традиції вкладають у кутю особливий і дуже важливий зміст. З цієї причини викидати цю страву на смітник не варто.
Раніше кутю віддавали домашнім тваринам. Її також охоче з’їдали птахи.
Якщо ж ви живете у квартирі або не займаєтеся розведенням свійських тварин, кутею можна погодувати тварин на вулиці. Також її можна віддати безпритульним.
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці знання знадобляться в період новорічних свят.