Так кутю готують польські сусіди: простий рецепт з мигдалем та цитрусами

Читать на русском
Автор
2561
Готується ця обрядова каша зовсім просто
Готується ця обрядова каша зовсім просто. Фото picantecooking.com

Страва виходить ароматною та смачною

Ми ділились рецептом незвичної куті по-закарпатськи. Тепер розповідаємо, як кутю готують в сусідній Польщі.

Серед особливостей — додавання мигдалю і цитрусової цедри. Така кутя виходить особливо ароматною та насиченою.

Інгредієнти:

  • 250 г насіння маку
  • 150 г пшениці (можна замінити перловою крупою або просом)
  • 2 столові ложки рідкого меду
  • 150 г цукру
  • 2-3 столові ложки ванільного цукру
  • 100 г волоських горіхів (заварних, очищених)
  • 100 г мигдалю (заварний, очищений)
  • 170 г родзинок
  • 1 столова ложка апельсинової цедри
  • половина склянки води

Спосіб приготування:

  1. Насіння маку на ніч заливаємо окропом. Тоді проціджуємо, знову заливаємо і даємо постояти ще 8 годин.
  2. Відкидаємо мак на сито. ретельно вичавлюємо та мелемо. Для цього можна використати як ступку, так і блендер.
  3. Ретельно промиваємо і проціджуємо пшеницю. Наливаємо до неї холодну воду (вдвічі більше води до обсягу пшениці) та ставимо на вогонь.
  4. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Готуємо до випаровування води.
  5. Змішуємо мед з маком. Розчиняємо цукор і ванільний цукор у воді та додаємо його до маку разом з пшеницею.
  6. Додаємо цілий мигдаль і горіхи, а також нарізані родзинки та 1 столову ложку апельсинової цедри. Ретельно перемішуємо.

Кутя завдяки цедрі виходить дуже ароматна. Також ми ділились рецептом особливо смачного різдвяного калача.