Приготуйте на Святвечір кутю з в’яленою вишнею — і гості не захочуть інших страв

Читать на русском
Автор
1840
Оригінальний рецепт обрядової страви
Оригінальний рецепт обрядової страви. Фото yizhakultura.com

Кутя виходить особливо смачна та ароматна

Головною різдвяною стравою в Україні є кутя. Ми розповідали, як приготувати страву з карамелізованими яблуками. Тепер ділимось рецептом куті з в’яленими вишнями.

Така кутя точно стане королевою столу на Святвечір. Як її приготувати, розповіли на порталі "ЇжаКультура".

Інгредієнти:

  • пшениця цільнозернова (крупа пшенична) — 500 г
  • мак — 100 г
  • мед — 2–3 ст. л.
  • горіхи волоські — 75 г
  • родзинки — 30 г
  • вишня в’ялена — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Пшеничну крупу добре промиваємо. Після цього заливаємо холодною водою так, щоб вода повністю накрила крупу.
  2. За кілька годин, а краще — вранці ставимо кутю на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку та варимо до готовності на повільному вогні близько 1 години.
  3. Родзинки перебираємо й заливаємо окропом. Мак перебиваємо блендером або розтираємо макогоном у макітрі.
  4. Горіх просушуємо, лущимо та подрібнюємо. Смачніше буде, якшо ще обсмажити шматочки на сухій сковороді.
  5. Дрібно нарізаємо в’ялену вишню. Мед злегка розводимо водою.
  6. Коли готова пшениця охолоне, можна збирати кутю. З’єднуємо підготовлені компоненти. Готову кутю заправляємо медом з водою, перемішуємо.

Страва виходить класична, але з цікавими нотками. Також ми розповідали, як приготувати традиційні "Бобельки".