Збережіть собі цей рецепт: кавказький похмільний суп Хаш

Читать на русском
Автор
3450
Цей жирний бульйон насичує і бадьорить
Цей жирний бульйон насичує і бадьорить. Фото Meta.ua

Такий суп їдять при похміллі по всьому Кавказу

Ми розповідали, як приготувати німецький студентський коктейль від похмілля. Тепер ділимось рецептом жирного супу Хаш, який готують по всьому Кавказу і Закавказзю.

Традиційно його вживають рано вранці, наступного дня після трапези і вживання спиртного. Це одна з найдавніших відомих страв регіону. "Вікіпедія" наводить класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Яловичі ноги
  • Шлунок
  • Часник
  • Зелень
  • Сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимиваємо, обпалюємо, вишкрібаємо яловичі ноги. Розрубуємо їх уздовж і кладемо в холодну воду на добу. В давнину їх клали на 10–12 годин в холодний струмок.
  2. Варимо ноги на слабкому вогні як мінімум 6–8 годин. Якщо вода в процесі википає, допускається додавання окропу.
  3. Ретельно вишкрібаємо та вимиваємо шлунок, кладемо в холодну воду, варимо до зникнення специфічного запаху.Можна кількаразово варити по 30 хвилин, зливаючи відвар, та наливаючи свіжу воду.
  4. Готовий рубець промиваємо й нарізаємо тонкими смужками, додаємо до ніжок, що варяться, й варимо до м'якості. Готовий хаш солимо.

Хаш їдять з порубаним часником, пряною зеленню, гострою редькою. Також ми ділились рецептом смачного антипохмільного салату.