Збережіть собі цей рецепт: кавказький похмільний суп Хаш
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3450
Такий суп їдять при похміллі по всьому Кавказу
Ми розповідали, як приготувати німецький студентський коктейль від похмілля. Тепер ділимось рецептом жирного супу Хаш, який готують по всьому Кавказу і Закавказзю.
Традиційно його вживають рано вранці, наступного дня після трапези і вживання спиртного. Це одна з найдавніших відомих страв регіону. "Вікіпедія" наводить класичний рецепт.
Інгредієнти:
- Яловичі ноги
- Шлунок
- Часник
- Зелень
- Сіль, перець, спеції
Спосіб приготування:
- Ретельно вимиваємо, обпалюємо, вишкрібаємо яловичі ноги. Розрубуємо їх уздовж і кладемо в холодну воду на добу. В давнину їх клали на 10–12 годин в холодний струмок.
- Варимо ноги на слабкому вогні як мінімум 6–8 годин. Якщо вода в процесі википає, допускається додавання окропу.
- Ретельно вишкрібаємо та вимиваємо шлунок, кладемо в холодну воду, варимо до зникнення специфічного запаху.Можна кількаразово варити по 30 хвилин, зливаючи відвар, та наливаючи свіжу воду.
- Готовий рубець промиваємо й нарізаємо тонкими смужками, додаємо до ніжок, що варяться, й варимо до м'якості. Готовий хаш солимо.
Хаш їдять з порубаним часником, пряною зеленню, гострою редькою. Також ми ділились рецептом смачного антипохмільного салату.