Ідеально до новорічного столу: як приготувати шоколадні пряники з медом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3156
Ми пропонуємо вам приготувати шоколадні пряники з медом
Шоколадно-медові пряники — це смачні і ароматні ласощі, які можна приготувати вдома. Вони ідеально підходять для чаювання, подарунків або просто для того, щоб порадувати себе і близьких.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 1 яйце
- 2 столові ложки меду
- 2 чайні ложки розпушувача
- 2 чайні ложки соди
- 1 чайна ложка кориці
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха
- 1/2 чайної ложки гвоздики
- 1/4 чайної ложки імбиру
- 450 г борошна
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
- Збийте вершкове масло з цукром до кремоподібної консистенції.
- Додайте яйце і мед і збивайте ще кілька хвилин.
- В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти.
- Поступово введіть сухі інгредієнти в яєчну суміш, перемішуючи до однорідності.
- Замісіть тісто. Воно має бути м'яким і еластичним.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 0,5 см.
- Вирізайте пряники за допомогою формочок.
- Викладіть пряники на змащене маслом деко.
- Випікайте пряники протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.
- Дайте пряникам охолонути на деку, а потім посипте їх цукровою пудрою або глазур'ю.
Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати в тісто 1/2 склянки какао-порошку.
Шоколадно-медові пряники — це чудовий спосіб порадувати себе і близьких. Вони смачні, ароматні і прості у приготуванні.
Також ми рекомендуємо приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа".