Просто і незвичайно: крокети з горіховим присмаком

Читать на русском
Автор
2710
Випічка досить легка у приготуванні
Випічка досить легка у приготуванні. Фото say7.info

Відмінне доповнення до сімейного чаювання

З дітьми можна весело провести час, приготувавши різдвяне печиво у вигляді ялинок. Або ж звернути увагу на цікаве та просте у приготуванні печиво "Крокети".

Тісто виходить ніжним та еластичним, тому малюкам буде зручно з ним працювати. А в результаті ви отримаєте випічку з горіховим присмаком, яка довго зможе зберігатися, інформує "Say7".

Як приготувати печиво "Крокети"

Інгредієнти (на 30-40 шт.):

  • 150 г цукру;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 5 ст. молока;
  • 10 г сухих дріжджів (або 30 г сирих);
  • 150 г крохмалю (картопляного);
  • 250-300 г борошна;
  • 150 г волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі залити теплим молоком, додати 1 ч.л. цукру.
  2. Опара має збільшитися.
  3. Горіхи подрібнити в блендері або посікти ножем, злегка обсмажити без олії.
  4. Олію розтерти з цукром і ванільним цукром, додати яйце, перемішати.
  5. Додати дріжджі, що підійшли, перемішати.
  6. Додати горіхи, перемішати.
  7. Додати крохмаль, перемішати.
  8. Додати борошно, замісити тісто.
  9. Тісто загорнути в пакет і покласти в холодильник (не в морозилку) на 5 годин.
  10. З тіста сформувати кульки розміром із волоський горіх.
  11. Деко застелити папером для випічки або змастити олією, викласти кульки.
  12. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів близько 35 хвилин.

Також ми рекомендуємо приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ніжною та хрумкою з тонким ароматом імбиру.