Просто і незвичайно: крокети з горіховим присмаком
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2710
Відмінне доповнення до сімейного чаювання
З дітьми можна весело провести час, приготувавши різдвяне печиво у вигляді ялинок. Або ж звернути увагу на цікаве та просте у приготуванні печиво "Крокети".
Тісто виходить ніжним та еластичним, тому малюкам буде зручно з ним працювати. А в результаті ви отримаєте випічку з горіховим присмаком, яка довго зможе зберігатися, інформує "Say7".
Як приготувати печиво "Крокети"
Інгредієнти (на 30-40 шт.):
- 150 г цукру;
- 2 ч. л. ванільного цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 5 ст. молока;
- 10 г сухих дріжджів (або 30 г сирих);
- 150 г крохмалю (картопляного);
- 250-300 г борошна;
- 150 г волоських горіхів
Спосіб приготування:
- Дріжджі залити теплим молоком, додати 1 ч.л. цукру.
- Опара має збільшитися.
- Горіхи подрібнити в блендері або посікти ножем, злегка обсмажити без олії.
- Олію розтерти з цукром і ванільним цукром, додати яйце, перемішати.
- Додати дріжджі, що підійшли, перемішати.
- Додати горіхи, перемішати.
- Додати крохмаль, перемішати.
- Додати борошно, замісити тісто.
- Тісто загорнути в пакет і покласти в холодильник (не в морозилку) на 5 годин.
- З тіста сформувати кульки розміром із волоський горіх.
- Деко застелити папером для випічки або змастити олією, викласти кульки.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів близько 35 хвилин.
Також ми рекомендуємо приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ніжною та хрумкою з тонким ароматом імбиру.