Жалкуватимете, що не готували раніше: легендарне печиво з тріщинками

Читать на русском
Автор
9270
На смак печиво схоже на вологий брауні
На смак печиво схоже на вологий брауні. Фото plyashka.com

Красива та ефектна випічка

Ароматне шоколадне печиво відмінно поєднується з молоком або ранковою кавою. Також його можна брати із собою на перекус.

І якщо ви вже приготували таке печиво без шоколаду нашвидкуруч, то сьогодні пропонуємо спекти печиво з тріщинами, рецептом якого поділилися на порталі "Пляшка".

Як приготувати печиво з тріщинками

Інгредієнти:

  • борошно — 150 г;
  • какао-порошок — 60 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • сіль — щіпка;
  • масло вершкове — 60 г;
  • цукрова пудра — 100-150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • цукрова пудра для посипання – 100 г;

Спосіб приготування:

  1. У миску просіяти борошно, розпушувач, какао, сіль, ванільний цукор.
  2. В іншій мисці збити розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, по одному додати яйця, збиваючи масу.
  3. З’єднати сухі інгредієнти з яєчно-масляною масою. Замісити липке тісто.
  4. Накрити миску з тістом плівкою, поставити в холодильник на 1 годину.
  5. Сформувати з тіста кульки приблизно по 20 г, обваляти їх у цукровій пудрі, викласти на застелений пергаментом лист.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати лимонне печиво з тріщинками. Воно виходить ніжним та ароматним.