Просто посипте підлогу содою: як прибрати опалу хвою з ялинки без пилососа

Читать на русском
Автор
1219
Жива ялинка — це не лише красиво, а й клопітно
Жива ялинка — це не лише красиво, а й клопітно. Фото Freepik

Не можна прибирати хвою з новорічної ялинки пилососом

Якщо у вас в будинку стоїть жива ялинка, ви неодмінно зіткнетеся з тим, що вона почне обсипатися. Однак прибирати її пилососом не дуже хороша ідея. Ми вже розповідали, як прибрати після Нового року за 15 хвилин, а сьогодні ділимося, чому не варто прибирати хвою від ялинки пилососом, і як краще це зробити.

Як пише "Телеграф", хвойні голки від ялинки або сосни можуть пошкодити "начинку" пилососа, застряючи в трубі, фільтрах або мішку. Однак є інші способи прибрати хвою — без пилососа.

Як прибрати хвою з ялинки з содою

Є цікавий лайфхак зі збирання хвої за допомогою соди. Посипте підлогу, усіяну голками, кухонною содою. Порошок покриє хвою і зробить її більш податливою для збирання. Потім акуратно віником або м’якою щіткою зберіть цю суміш на аркуш паперу чи совок. А вже залишки соди можна обережно зібрати пилососом.

Як прибрати хвою з ялинки з липучкою

Якщо голки від ялинки всипали килим, забрати їх можна за допомогою липкої стрічки. Тут підійде як звичайний скотч, так і валик для чищення одягу. Просто пройдіть липкою стрічкою по килиму, збираючи голки, і за кілька хвилин килим буде чистим.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати штучну ялинку. Дізнайтеся, що потрібно робити, щоб дерево було пишним та рівним.