Не втрачаючи настрою: як прибрати після Нового року за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
1346
Багатьом людям прибирання завдає стресу (фото створене з допомогою ШІ)
Багатьом людям прибирання завдає стресу (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Варто заздалегідь подбати про деякі речі

Новий рік — це чудове свято, яке ми всі любимо і чекаємо. Але разом з ним приходить і неприємний обов’язок — прибирання будинку після веселих гулянь. Як зробити так, щоб ця робота не забрала багато часу і сил, і не зіпсувала настрій? Ось декілька порад, які допоможуть вам.

1. Зробіть попереднє прибирання

За кілька днів до Нового року приберіть у будинку, щоб створити основу для святкування. Помийте підлогу, приберіть пил. Це допоможе запобігти накопиченню сміття та бруду під час свят.

2. Використовуйте одноразові предмети

Якщо ви плануєте використовувати одноразові предмети, такі як посуд, серветки та скатертини, це допоможе зменшити кількість прибирання після свята. Звичайно, це не завжди можливо, але якщо ви можете, це хороший спосіб спростити собі життя.

3. Сплануйте розміщення меблів

Перед святкуванням подумайте про те, як ви хочете розмістити меблі. Якщо ви можете, розмістіть їх так, щоб було легко прибрати після. Наприклад, якщо ви плануєте використовувати стіл для святкової вечері, поставте його так, щоб його було легко відсунути.

4. Приберіть після себе

Під час святкування намагайтеся прибирати за собою. Це допоможе запобігти накопиченню сміття та бруду. Наприклад, якщо ви випиваєте щось, відразу поставте склянку в раковину.

5. Позбавлення від зайвого

Перед святами ретельно перегляньте свої речі та звільніть простір від непотрібних або застарілих предметів. Це створить не лише порядок, а й полегшить прибирання після свят.

6. Запросіть на допомогу

Прибирання – це командна справа. Залучіть всіх членів родини, включаючи найменших. При цьому не тільки полегшиться ваша робота, а й створиться сімейна атмосфера та об'єднаність.

Слідуючи цим порадам, ви можете зробити прибирання після Нового року легким і безтурботним.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко зібрати хвою, що опала з ялинки.