Як швидко прибрати запах риби у квартирі: надійний та перевірений спосіб

Читать на русском
Автор
3702
Запах смаженої їжі поширюється по всьому будинку
Запах смаженої їжі поширюється по всьому будинку. Фото pexels.com

Усунути запах риби складно, але можливо

Наближаються новорічні свята і багато господинь вже склали меню, в якому обов’язково буде смажена чи печена риба. Якою б смачною не вийшла страва, у процесі приготування майже вся квартира наповнюється стійким запахом, який неможливо швидко вивести простим провітрюванням. Крім того, він проникає в одяг та навіть у волосся.

На щастя, є швидкий і ефективний спосіб, який допоможе позбавитися не тільки запаху риби, але й інших смажених продуктів.

Як легко позбутися запаху смаженої їжі

Насамперед не забудьте включити витяжку під час приготування їжі. А після того, як страва буде готова, вимийте весь посуд, плиту й провітріть приміщення. Наступний етап – використовувати невелику народну хитрість.

Змішайте склянку води з чотирма столовими ложками оцту та кількома гвоздиками. Отриману суміш доведіть до кипіння і залиште остигати на плиті. Оцтово-гвоздична суміш нейтралізує запах риби та смаженої олії. Якщо оцет вам дуже неприємний, замість нього можна використовувати цедру лимона.

Раніше "Телеграф" ділився секретом, як швидко вимити витяжку. Завдяки широкодоступним продуктам на техніці не залишиться ані краплі жиру.