Всі роблять ці помилки: шеф-кухар, який готував для Королеви, назвав найбільші "гріхи", які псують запечену картоплю

Читать на русском
Автор
2596
При приготуванні картоплі слід врахувати деякі деталі
При приготуванні картоплі слід врахувати деякі деталі. Фото bene-gusto.com

Запекти картоплю здається простим заняттям, але важливо знати нюанси

Запечена картопля є, мабуть, найпопулярнішим гарніром до різдвяної вечері. Ми розповідали, як смачно запекти її з пармезаном. Тепер ділимось порадами з приготування класичної смаженої картоплі.

Відомий кухар, володар зірки Мішлен, Джефф Бейкер, який зокрема годував і королеву Єлизавету, поділився із Mirror порадами щодо того, як можна вдосконалити страву. Це деталі, які можуть здатись неважливими, та насправді від них залежить смак страви.

Використовувати свіжу картоплю

Це може здатися очевидним, але важливо звертати увагу на якість основного компонента. Стара картопля, яку ви дістали з полиці, може бути гнилою, що, безсумнівно, сильно вплине на смак страви. Обов’язково перевіряйте картоплю під час зберігання. Якщо вона стане м’якою та зморщеною, її потрібно буде викинути.

Сорт картоплі

Вибравши найкращу картоплю для своєї страви, ви можете бути впевнені, що отримаєте чудові хрусткі краї та м’яку і ніжну серединку. Кухар рекомендує King Edwards або Maris Pipers, однак навіть звичайна біла картопля підійде, якщо добре струсити її в ситі після відварювання.

Надлишок олії

Можна зробити помилку, намагаючись надати картоплі хрусткості, втоплюючи її в олії. Так вона залишиться підгорілою зовні та недовареною всередині. Ось чому важливо перед запіканням приварити картоплю.

Об’єм картоплі

Якщо ви готуєте більше, ніж на одну-дві порції, варто використовувати декілька деків замість того, щоб тулити всю картоплю на одне. Шматочкам потрібен простір для хрусткої скоринки.

Не тримайте її у духовці занадто довго

Кухар рекомендує запікати картоплю 30 хвилин при 220°C/200°C із вентилятором. В процесі варто перевертати, щоб підвищити хрусткість.

Сподіваємось, завдяки цим корисним порадам ви зможете уникнути помилок, які призведуть до не ідеального гарніру. Також ми розповідали, як можна цікаво подати ікру на святковий стіл.