Не виливайте розсіл від горошку: два хитрі рецепти соусу до новорічного столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 8408
Мало хто знав про такі хитрощі
Майонез – улюблений багатьма соус та важливий інгредієнт на нашій кухні. Мало якийсь салат обходиться без нього, а на новорічному столі він взагалі король!
Як правило, майонез готується з рослинної олії, яєчних жовтків, гірчиці, оцту, солі та цукру. Однак ми з "Главредом" поділимося незвичайними рецептами соусу – з розсолу від консервованого горошку. Вони не тільки заощадять ваш бюджет, а й зроблять ваші страви пікантними.
Як приготувати майонез із розсолу від горошку.
Інгредієнти:
- розсіл від консервованого горошку — 1 склянка (70 мл);
- оцет яблучний — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — щіпка;
- гірчиця — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- У чашу блендера відправляємо розсіл, додаємо сіль та цукор. Збиваємо, потихеньку додаючи потроху оцту.
- В отриману суміш додаємо гірчицю, продовжуємо збивати протягом 2 хвилин.
- Перекладаємо майонез у баночку та зберігаємо його не більше 3 днів.
Як приготувати майонез з розсолу та оливкової олії
Інгредієнти:
- розсіл від горошку — 80 мл;
- оливкова олія;
- сік лимона;
- сіль — щіпка;
- цукор — 1 ч. л.
- гірчиця — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Розсіл відправляємо в чашу блендера, туди ж додаємо сіль, цукор та гірчицю.
- Починаючи збивати блендером масу, потихеньку вливаємо оливкову олію.
- Наприкінці додаємо сік лимона і блендеримо до загусання майонезу протягом 2 хвилин.
Такий майонез можна використовувати при приготуванні "ялинкових кульок" за рецептом "Телеграфа". Вийде неймовірно смачно!