Не виливайте розсіл від горошку: два хитрі рецепти соусу до новорічного столу

Читать на русском
Автор
8408
Шикарні та незвичайні рецепти улюбленого майонезу
Шикарні та незвичайні рецепти улюбленого майонезу. Фото takprosto.cc

Мало хто знав про такі хитрощі

Майонез – улюблений багатьма соус та важливий інгредієнт на нашій кухні. Мало якийсь салат обходиться без нього, а на новорічному столі він взагалі король!

Як правило, майонез готується з рослинної олії, яєчних жовтків, гірчиці, оцту, солі та цукру. Однак ми з "Главредом" поділимося незвичайними рецептами соусу – з розсолу від консервованого горошку. Вони не тільки заощадять ваш бюджет, а й зроблять ваші страви пікантними.

Як приготувати майонез із розсолу від горошку.

Інгредієнти:

  • розсіл від консервованого горошку — 1 склянка (70 мл);
  • оцет яблучний — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • гірчиця — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У чашу блендера відправляємо розсіл, додаємо сіль та цукор. Збиваємо, потихеньку додаючи потроху оцту.
  2. В отриману суміш додаємо гірчицю, продовжуємо збивати протягом 2 хвилин.
  3. Перекладаємо майонез у баночку та зберігаємо його не більше 3 днів.

Як приготувати майонез з розсолу та оливкової олії

Інгредієнти:

  • розсіл від горошку — 80 мл;
  • оливкова олія;
  • сік лимона;
  • сіль — щіпка;
  • цукор — 1 ч. л.
  • гірчиця — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Розсіл відправляємо в чашу блендера, туди ж додаємо сіль, цукор та гірчицю.
  2. Починаючи збивати блендером масу, потихеньку вливаємо оливкову олію.
  3. Наприкінці додаємо сік лимона і блендеримо до загусання майонезу протягом 2 хвилин.

Такий майонез можна використовувати при приготуванні "ялинкових кульок" за рецептом "Телеграфа". Вийде неймовірно смачно!