"Кривава Мері", свинина або просто тост: як рятуються від похмілля у різних країнах світу

Читать на русском
Автор
1871
Можливо, вам підійде один із варіантів
Можливо, вам підійде один із варіантів. Фото tsn.ua

Вибирайте, який варіант вам до душі

У новорічну ніч мало хто відмовиться від смачних страв та алкогольних напоїв. Звичайно, багато хто намагається розраховувати кількість алкоголю на свято, але іноді не вдається контролювати себе.

В цьому випадку від похмілля не вберегтися. Разом із "ТСН" розповімо, як справляються з популярною післясвятковою проблемою у різних країнах світу.

Як позбавляються від похмілля в інших країнах

Профі в цьому питанні — французи. І скільки б не говорили про шкоду алкоголю вранці після застілля, парижанам допомагає коктейль "Кривава Мері". Звісно, якщо потім не йти на роботу.

Томатний сік, горілка, сіль, табаско, лимон, перець та вустерський сік – і проблему похмілля вирішено. Часто у місцевих кафе вранці можна побачити французів саме із цим коктейлем.

А ось датчанам допомагає страва з довгою назвою Flæskestegssandwich — це величезний сендвіч, до якого додають смажену свинину. На вулицях Данії часто після свят можна побачити людей, які його жують. Як правило, до сендвіча додають обсмажену на грилі або запечену свинину, хрусткі скибочки бекону, червону капусту, мариновані огірки, гострий майонез.

У Великобританії похмілля лікують різноманітними тостами, тим більше їх легко можна приготувати вдома. Потрібно трохи обсмажити хліб, змастити його вершковим маслом та гострою гірчицею, посипати тертим сиром, потім трохи запекти – і похмілля як рукою зняло.

Таїланд може похвалитися активним нічним життям та багатою кухнею у світі. Саме тому жителям Бангкока дуже важливі страви, які допомагають позбутися похмілля з ранку.

Одна з таких страв зветься khao тom kui — дуже гостра і пекуча каша з рису, до якої подають різноманітні гарніри. Це може бути як тушковане м’ясо, так і гострий салат.

А австралійці – прихильники корисних сніданків. Похмілля — не виняток: вранці після свят вони люблять поласувати тостом з авокадо та смаженим яйцем.

Можливо, від похмілля вам допоможе легкий суп із тельбухами. Спробуйте — і страва точно стане в пригоді після свят.