Ідеальний десерт для любителів ягід: рецепт полуничного крамблу за 30 хвилин

Читать на русском
Автор
Цей десерт стане вашим улюбленим (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей десерт стане вашим улюбленим (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

У сезон полуниці цей десерт стане хітом на вашому столі.

Сезон полуниці – це чудовий час, щоб побалувати себе смачною та ароматною випічкою. Одним з найпростіших, але водночас неймовірно смачних десертів є полуничний крамбл. Ця страва готується за лічені хвилини, не потребує складних інгредієнтів та завжди тішить чудовим результатом. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 110 г борошна
  • 75 г вершкового масла (82,5%)
  • 75 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г мигдалевих пластівців (за бажанням)

Для начинки:

  • 500 г полуниці
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1 ч. л. меленого мигдалю (за бажанням)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Приготуйте тісто: у мисці змішайте борошно, розпушувач та цукор. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть руками до утворення крихти. Додайте мигдалеві пластівці (за бажанням) і перемішайте.
  3. Приготуйте начинку: полуницю вимийте, обсушіть та наріжте скибочками. У мисці змішайте полуницю з цукровою пудрою, ванільним цукром і меленим мигдалем (за бажанням).
  4. Викладіть начинку у форму для запікання.
  5. Рівномірно розподіліть тісто по полуничній начинці.
  6. Випікайте крамбл протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору тіста.
  7. Дайте крамблу трохи охолонути перед подачею.

Раніше ми писали, як приготувати печиво з шоколадними краплями. Також, пропонуємо рецепт надзвичайного шоколадного пирога.