Ніхто тверезим не піде з вечірки: як розрахувати кількість алкоголю на святковий стіл

Читать на русском
Автор
2400
Тонкощі, про які ви не знали
Тонкощі, про які ви не знали. Фото Freepik

За добавкою бігти не доведеться

Новорічні свята — це чудова можливість зібратися компанією найближчих людей. Навряд чи хоч один святковий стіл обходиться без алкоголю.

Щоб вдало організувати гуляння, важливо правильно розрахувати кількість спиртного на кожну людину. Про те, як це зробити, розповімо разом із "РБК-Україна".

Як правильно розрахувати кількість спиртного

Найголовніше у цьому питанні – заздалегідь дізнатися про улюблені напої ваших гостей. Саме від цієї інформації варто відштовхуватися при купівлі алкоголю.

Якщо святкове гуляння триватиме 5 годин, то вам знадобиться:

  • 1 л міцного алкоголю на 2 особи
  • 750 мл ігристого на 2-3 особи
  • 750 мл вина — на 1 особу

При цьому не варто забувати про так звані welcome-drink — аперитив до початку свята. Тут стандартна норма — 150-250 мл білого або ігристого вина на 1 особу.

Також не варто забувати, що серед гостей можуть бути вагітні, прихильники здорового способу життя, водії чи люди, які вживають ліки. Тому подбайте, щоб на столі було безалкогольне пиво або вино.

Також подумайте про достатню кількість мінеральної води, адже саме вона сприяє нормальному травленню. На те ж 5-годинне гуляння слід брати 1,5 л пляшку мінеральної води на людину. Варто не забувати також і про різноманітні страви — як легкі, так і ситні закуски.

При плануванні новорічного столу врахуйте, які страви любить Дракон. У цьому випадку будуть задоволені не лише близькі та друзі, а й символ наступного року.