Як вручну очистити кеш у телефоні: докладна інструкція

Читать на русском
Автор
56408
Проста інструкція з фото
Проста інструкція з фото. Фото pexels.com

З цим впорається навіть дитина

Кеш-файли, що накопичилися в телефоні, можуть перевантажувати пам’ять і операційну систему, від чого телефон буде гірше працювати і гальмувати. Ми вже розповідали, як очистити кеш у Viber у три кліки, а сьогодні ділимося, як почистити кеш взагалі усіх програм у телефоні та звільнити пам’ять.

Як пише "Телеграф", у багатьох популярних додатках окремо доступна опція очищення кешу. Однак у налаштуваннях телефону можна вручну по черзі очистити кеш практично у всіх програмах.

Інструкція, як очистити кеш у телефоні

Спочатку вам потрібно зайти в "Налаштування" свого телефону.

Там ви знайдете вкладку "Програми". Натисніть її і далі перейдіть до "Всі програми".

У цій папці ви можете прогорнути і побачити всі програми, які є на вашому смартфоні. Також там вказано час, коли ви востаннє заходили в той чи інший додаток.

Зверніть увагу саме на ті програми, які ви використовуєте найчастіше. Саме в них накопичується найбільше кеш-файлів, які потрібно видалити.

як очистити кеш у телефоні
Колаж "Телеграф"

На скріншоті нижче обрано програму Instagram. Потрібно натиснути його у списку та зайти. У нижньому правому куті є кнопка "Очистити дані".

Програма запропонує вам "Очистити всі дані" та "Очистити кеш". Тут дуже уважно — потрібно натиснути саме "Очистити кеш", інакше ви можете видалити взагалі всі дані з програми і вам доведеться заново відновлювати роботу додатка.

Натисніть "Очистити кеш", підтвердіть свій вибір і все - непотрібні файли будуть видалені, а пам’ять очиститься.

Так можна увійти практично у всі програми телефону зі списку та вручну очистити кеш. А це суттєво збільшить обсяги пам’яті.

як почистити кеш
Колаж "Телеграф"

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити кеш у Telegram у чотири натискання. Проста інструкція з фото.