Якщо вдома немає світла: цікавий спосіб зарядити телефон

Читать на русском
Автор
30731
Як зарядити телефон поза домом
Як зарядити телефон поза домом. Фото Pixabay

Таким способом зарядки смартфона краще не зловживати

Одним зі способів заряджання телефону, якщо вдома, наприклад, немає світла, може стати акумулятор вашого автомобіля. Для того, щоб зробити це, з машиною потрібно провести невеликі маніпуляції.

Для заряджання батареї гаджета від акумулятора потрібно знизити напругу батареї до п'яти вольтів. Це рівень напруги, який потрібний телефону. Тим часом в акумуляторі напруга становить 12 вольтів. Про це пише РБК-Україна.

Що знадобиться

  • дві автомобільні лампочки;
  • один метр електричного дроту;
  • скотч, пластир чи ізоляційна стрічка;

Що потрібно зробити

З зазначених матеріалів необхідно зробити просту електросхему, в якій головними елементами будуть дві послідовно-паралельно з’єднані лампочки. Завдяки цьому напруга на штекері для телефону впаде з 12 до 5 вольтів.

З підключенням проводів до центрального контакту ламп можуть виникнути проблеми. Щоб притиснути дріт до контакту, використовуйте ізоляційну стрічку. Важливо не переплутати полярність на зарядному кабелі телефону. Червоний – це "плюс", чорний – "мінус". При цьому помилка може коштувати дорого — наприклад, вивести з ладу смартфон або батарею.

Слід також врахувати, що зловживання таким способом заряджання може суттєво скоротити термін роботи гаджета. Телефон може бути пошкоджений струмом. Тому користуватися таким лайфхаком краще лише у крайніх випадках.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яка повсякденна звичка багатьох людей негативно впливає на телефон і може вплинути на працездатність батареї.