Як розвести багаття взимку: зі сірниками і без

Читать на русском
Автор
1846
Розвести багаття взимку складно
Розвести багаття взимку складно. Фото Pexels

Дізнайтеся, як розпалити дрова на снігу не нашкодивши собі та природі

Під час зимової риболовлі, полювання чи простої прогулянки на природі не обійтися без багаття, біля якого можна зігрітися і за необхідності приготувати гарячі напої та їжу. У критичній ситуації вогонь можна використовувати як сигнал про допомогу.

Про те, як правильно вибрати місце і розвести багаття взимку, пише yak-zrobyty.

Ані взимку, ані влітку не можна розпалювати вогонь поблизу дерев, особливо хвойних. Намети так само краще поставити метрів за 5 від багаття, щоб уникнути попадання на них іскор.

Місце для багаття потрібно очистити від снігу до землі. Якщо це неможливо, підкладіть під майбутнє багаття товсті гілки.

Для багаття потрібно зібрати сухі дрова та матеріал для розпалювання. Розпалювальний матеріал потрібно укласти в центрі й підпалити сірниками або запальничкою. У міру розгоряння підкладайте в багаття товстіші гілки.

Для розпалювання багаття краще використовувати гілки хвойних дерев, а коли вогонь розгориться, перейдіть на листяні породи дерев. Вони горять спекотніше і прогорають повільніше.

При ослабленні полум’я поворухніть вугілля. Якщо багаття не набрало сили, тоді підкладіть нові дрова.

Як розпалити багаття без сірників

Досвідчені туристи, вирушаючи в ліс, мають при собі складові для розпалу багаття без сірників. На підготовлене місце потрібно насипати близько 1 г марганцівки та капнути на неї гліцерин. Майже миттєво спалахне вогонь і потрібно відразу ж почати підкладати матеріал для розпалювання.

Якщо цих речовин в рюкзаку не виявилося, як і сірників, скористайтеся ножем і каменем. При ударі ножем по каменю можна отримати іскру, яка розпалить багаття.

Раніше "Телеграф" розповідав, як розтопити піч, якщо дрова відволожилися. Для цього стануть у пригоді продукти з кухні.