Як позбутися жахливого запаху каналізації в душі: викликати сантехніка не доведеться

Читать на русском
Автор
3240
Душ
Душ. Фото Pexels

Усуньте джерело проблеми, щоб нейтралізувати неприємний запах

Неприємний запах може зіпсувати все приємне враження про будинок. Як не дивно, джерелом смороду може стати злив у душі. Це відбувається через накопичення мильної піни, засмічення та не тільки. Замаскувати запах за допомогою найкращих ароматизаторів повітря вийде лише на якийсь час. У випадку зі смородом у ванній потрібно усунути джерело проблеми. На щастя, здебільшого зробити це можна самостійно.

Перш ніж намагатись нейтралізувати неприємний запах за допомогою хімічних засобів, необхідно прочитати етикетку. У більшості ситуацій агресивні хімічні розчини лише маскують проблему, тому важливо визначити причину неприємного запаху каналізації, перш ніж вживати заходів, пише bhg.

Забруднення сірчаними бактеріями

Ця проблема може виникнути у мешканців приватних будинків, якщо вода, що надходить в душ, береться з колодязя. Сірчані бактерії можуть забруднити колодязь, викликаючи запах тухлих яєць у ванній, кухні або у всьому будинку. Якщо ви не можете визначити, в чому проблема: у воді або каналізації, наповніть склянку водою і винесіть її на вулицю. Якщо запах відчуватиметься і на свіжому повітрі, швидше за все, проблема у сірчаних бактеріях.

Є кілька способів лікування сіркобактерій. Перший варіант – обробити колодязну систему розчином хлору, щоб знищити існуючі бактерії та усунути запах тухлих яєць. Але проблема може повторитися через 1-2 місяці.

Інший варіант — встановити систему фільтрації води у всьому будинку або систему хлорування води з колодязя, щоб регулярно очищати воду.

Мильна піна

Часто причиною неприємного запаху з каналізації є мильна піна або скупчення біоплівки у зливальній лінії. Біоплівка складається з бактерій та мікроорганізмів, які злипаються, утворюючи слизову плівку, схожу на плісняву.

Ця проблема є однією з найрозповсюдженіших. Використовуйте стандартний засіб для очищення каналізації або приготуйте розчин для чищення з харчової соди та оцту, вилив соду в каналізацію, а потім додавши оцет. Пінистий розчин видаляє будь-яку біоплівку, що прилипла до внутрішньої частини труб. Після припинення хімічної реакції промийте злив гарячою водою, щоб змити залишки біоплівки.

Забитий слив

Повну закупорку легко помітити, оскільки будь-яка вода, вилита у каналізацію, повертається назад. Часткова закупорка пропускатиме воду, хоча вона зливатиметься повільніше, ніж зазвичай.

Зазвичай злив забивається волоссям, мильною піною, мінеральними відкладеннями, олією. Чим довше залишається засмічення, тим сильніше становиться неприємний запах. Якщо ви підозрюєте, що злив душа засмічений, спробуйте його прочистити вантузом або спеціальним тросом. Якщо засмічення сильне, вам може знадобитися допомога сантехніка.

Дренажні труби, що протікають

Ще одна проблема, яка може призвести до появи запаху в зливі душу, — це тріщини або зливні труби, що протікають. Коли між з’єднаннями труб виникає розрив або корпус зливної труби трісне, стічні води можуть просочуватися на стіни, підлогу. Неприємний запах цих відходів може викликати сморід у ванній та інших постраждалих місцях.

Для усунення цієї проблеми треба знайти місце витоку, відремонтувати трубу та очистити всі ділянки, які можуть бути залиті водою зі зливу. Якщо уражені ділянки не очистити належним чином, усередині підлоги та стін будинку може вирости пліснява та грибок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися неприємного запаху в холодильнику. Допоможе популярний засіб із кухні.