Без розводів і плям: як помити пофарбовані стіни

Читать на русском
Автор
2041
Цією роботою багато хто нехтує
Цією роботою багато хто нехтує. Фото Pexels

Дізнайтеся хитрощі, які допоможуть швидко та легко очистити стіни

Протирання пилу та миття підлоги входять до списку обов’язкових справ під час прибирання. Але багато хто упускає з уваги необхідність очищення стін, приділяючи увагу лише очищенню кахлю у ванній кімнаті.

Адже стіни без догляду можуть стати однією з найбрудніших поверхонь у будинку. На них збирається маса забруднень — від звичайного пилу до бризок жиру та відбитків рук. На щастя, бруд із пофарбованих стін можна легко видалити без допомоги професійних прибиральників та агресивної хімії.

Про те, як правильно чистити пофарбовані стіни, пише Marthastewart.

Як часто чистити пофарбовані стіни

Частота чищення стін може змінюватись в залежності від кімнати. Стіни кухні слід ретельно протирати щотижня, а за стінами в кімнатах, де практично ніхто не буває, можна доглядати пару разів на рік.

Колір також може визначати частоту миття стін. Білі стіни, на яких збирається бруд від рук, пил та шерсть свійських тварин, потребують очищення частіше.

Візьміть за правило робити точкове прибирання стін раз на місяць і ретельно їх очищати хоча б раз на рік. При точковому прибиранні обов’язково перевіряйте, чи немає відбитків рук, потертостей, подряпин та бризок.

Як почистити стіну з матовою фарбою

Забарвлені матовою фарбою стіни мити складніше. Ця фарба не дуже довговічна і чутлива до абразивних речовин, що чистять.

Не тріть дуже сильно і не використовуйте дуже вологу ганчірку при чищенні стін з такою фарбою.

  1. Використовуйте суху ганчірку для пилу або пилосос із насадкою-щіткою, щоб протерти стіни від пилу.
  2. Для видалення плям змочіть тканину і промокніть нею непомітне місце на стіні. Якщо фарба не сходить, ви можете промокнути проблемне місце, щоб усунути слід.
  3. Протріть оброблену ділянку чистою сухою тканиною.

Як очистити стіну з глянсовою фарбою

Пофарбовані глянсовою фарбою стіни можна чистити знежирювальними засобами, наприклад, рідиною для миття посуду.

  1. Використовуйте суху ганчірку для пилу або пилосос із насадкою-щіткою та протріть стіни від пилу.
  2. Змочіть тканину водою кімнатної температури та невеликою кількістю м’якого засобу для миття посуду.
  3. Акуратно протріть стіни тканиною.
  4. Протріть стіни сухою ганчіркою.

Як видалити плями зі стін

Плями бруду: змочіть тканину сумішшю білого оцту та теплої води й промокніть пляму, поки вона не зникне. Промокніть ділянку чистою тканиною.

Жирні плями: промокніть ділянку тканиною, змоченою білим оцтом. Потім промокніть пляму тканиною, змоченою теплою водою та м’яким засобом для миття посуду. Промокніть чистою тканиною.

Раніше "Телеграф" розповідав, яке кухонне начиння потрібно замінити. Багато предметів щоденного користування точно віджили своє.