Жодного отруйного відбілювача: ось чим очистити плитку і шви до білизни

Читать на русском
Автор
46039
Плитка сяятиме
Плитка сяятиме. Фото Freepik

Від забруднень не залишиться і сліду

З часом шви між плиткою у ванній кімнаті або на кухні можуть придбати плями та втратити колір. Оскільки основна частина затирки складається з пористого матеріалу, вона піддається вбирання бруду, сміття, мильної піни та води. Ці накопичення сприяють розвитку бактерій, плісняви та грибка.

Якщо ви думаєте, що відбілювач може повернути плитці її блиск, ви дуже помиляєтесь. Експерти рекомендують уникати використання аміаку та відбілювача при очищенні затирки для плитки, пише express. Ці речовини не тільки можуть зруйнувати затирку з часом, але й зробити її ще бруднішою, залишивши за собою плівку, яка вбиратиме ще більше бруду.

Чим почистити плитку та шви

Існує чудова альтернатива агресивним хімічним засобам. Методи з використанням більш натуральних засобів, такі як харчова сода та столовий оцет, можуть ефективно очистити затирки швів між плиткою.

Для цього можна приготувати пасту з двох частин харчової соди та однієї частини води, потім нанести її на затирку з використанням старої зубної щітки або щітки із твердою щетиною. Після цього наповніть пульверизатор оцтом і розпорошіть його на суміш. Потім затирки слід ретельно промити водою.

Раніше ми писали, як відчистити плісняву в лотку пральної машинки. Варто мати під рукою бюджетні засоби.