Збереже ваш сон та подовжить роботу смартфона: просто вимкніть це в налаштуваннях

Читать на русском
Автор
7149
GSMInfo

Достатньо зробити два простих кроки

Більшість користувачів смартфонів не вимикають на ніч Wi-Fi або мобільний інтернет. Проте це може позитивно вплинути на ваш сон і на сам пристрій.

Існує чотири причини, чому варто вимикати мобільний інтернет та Wi-Fi на ніч, пише портал ITech.ua. Однією з них є економія заряду акумулятора.

Відключення від інтернету сповільнює розрядку вашого гаджета. Це особливо актуально для власників старих смартфонів і, навпаки, нових.

Також важливим фактором є безпека. Якщо інтернет увімкнений протягом дня, легко відстежити, до яких мереж він підключений. Крім того, пристрій може під'єднатися до будь-якої доступної мережі. Це пов’язано з тим, що поки власник не стежить за смартфоном, він може підключатися до небезпечних або шкідливих мереж.

Ще вагомою причиною вимикати інтернет на ніч є зменшення випромінювання. SAR випромінюється навіть тоді, коли смартфон перебуває в низькоактивному режимі. Це одна з причин, чому експерти рекомендують вимикати інтернет на ніч. Також важливо тримати смартфони якомога далі від спальних зон.

Крім того, не варто відкидати й фактор спокою. Кожен, хто активно користується інтернетом, має месенджер або акаунт у соціальних мережах. Тому, якщо вони не вимкнуть інтернет, вони можуть отримувати сповіщення протягом всієї ночі, що може заважати їм спати.

Таким чином, вимкнути Wi-Fi варто не лише для смартфона, але й для власного спокою. Звичайно, ви можете вимкнути сповіщення через певний час або відключити автоматичне підключення до Wi-Fi в налаштуваннях, але найкраще взяти за звичку вимикати інтернет перед сном.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, як вимкнути шпигунські налаштування смартфона.