Не поспішайте купувати новий: як прискорити роботу улюбленого смартфона

Читать на русском
Автор
22339
Як прискорити роботу телефону
Як прискорити роботу телефону. Фото verdict.co.uk

Якщо телефон почав гальмувати, є спосіб прискорити його роботу

З часом практично будь-який телефон може вийти з ладу або засмітитися кеш-файлами та купою непотрібних програм. Ми вже розповідали про корисні налаштування телефону, які вбережуть очі, а сьогодні ділимося, як прискорити роботу телефону на операційній системі Android.

Якщо телефон почав повільно працювати, потрібно покопатися в налаштуваннях та програмах та видалити зайве, пише meta.ua. Пропонуємо дізнатися, як це зробити правильно та ефективно.

Вимкніть деякі сервіси Google

У вашому смартфоні швидше за все підключено багато різних сервісів Google, більшістю з яких ви не користуєтесь, а про деякі, можливо, навіть не здогадуєтеся. Зайдіть в налаштування облікового запису Google та відключіть усі непотрібні сервіси та програми, це прискорить його роботу.

Також зверніть увагу на інші сервіси та програми у вашому телефоні, які ви не використовуєте та відключіть їхню роботу або видаліть.

Оновіть Android та програми

Перестаньте ігнорувати оновлення ОС Android, які приходять до вас на телефон, так як це може уповільнювати його роботу. Оновлення зазвичай виправляє помилки минулих прошивок, що зробить ваш телефон більш ефективним. Також варто оновлювати популярні додатки, якими ви активно користуєтесь.

Очистіть кеш-пам’ять

Тимчасові файли в кеш-пам’яті також можуть сповільнювати роботу телефону. Потрібно регулярно чистити кеш, зробити це можна в налаштуваннях програм або за допомогою спеціальних клінінг-застосунків.

Відключіть системні віджети та живі шпалери

Віджети, анімації та живі шпалери також впливають на продуктивність роботи телефону та батареї. Краще змінити ці налаштування, і тоді телефон буде працювати швидше.

Скидання до заводських налаштувань

Радикальним кроком по очищенню телефону може стати його скид до заводських налаштувань. Якщо ви це зробите, телефон буде порожнім, таким, як у момент покупки. Однак, потрібно пам’ятати, що все буде видалено, так що важливі файли, контакти, фото або відео потрібно попередньо зберегти на іншому пристрої, щоб не втратити нічого важливого.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздати Wi-Fi зі смартфона на ноутбук чи інший телефон. Докладна інструкція.