Повільно заряджається смартфон: основні причини та рішення

Читать на русском
Автор
3244
Низький заряд телефону
Низький заряд телефону. Фото freepik.com

Проблеми із зарядкою смартфона досить поширені, а причин може бути багато

У сервіс з ремонту гаджетів найчастіше звертаються через проблеми з живленням телефону. Однією з них є повільна зарядка.

Насправді є багато причин, через які це відбувається. Це може бути пов’язане із самою зарядкою або несправностями смартфона, пише сайт cma.ua.

Повільне заряджання смартфона через зарядний пристрій

Нерідко для живлення телефону використовують неоригінальні зарядки. Іноді це стає причиною того, що батарея вкрай повільно заряджається.

Набагато частіше ця проблема зустрічається при використанні аксесуарів з технологією Fast Charge або Qi Wireles. Тобто якщо зарядка бездротова. Щоб забезпечити ефективне заряджання, потрібно переконатися, що потужність відповідає заявленій. Нерідко дешеві аксесуари мають неактуальні значення. В цьому випадку заряджання просто не почнеться. Тому варто купувати якісні пристрої.

Проблема також може бути пов’язана з виходом з ладу USB-кабелю. Наприклад, при надломі струмопровідної жили або перегорання роз’ємів через перепади напруги. Цю неприємність можна вирішити, якщо мати під рукою запасний шнур.

Проблеми зі смартфоном

Механічні пошкодження роз’єму можуть суттєво збільшити термін заряджання. Зазвичай вони з’являються під час падіння смартфона з кабелем усередині. У такому випадку варто звернутися до сервісу ремонту мобільних телефонів. Проблема буде вирішена за кілька годин.

Порушення у роботі програм також можуть вплинути на харчування гаджета. Якщо проблема в цьому, достатньо перевстановити програмне забезпечення.

На тривалість заряджання також може вплинути високе навантаження на смартфон. Це актуально за одночасної роботи безлічі програм. Наприклад, GPS-навігаторів, ігр, підключення до Інтернету через 4G або 5G. Навантаження на смартфон також підвищують віруси.

Слідкуйте за тим, які програми працюють у фоновому режимі, та вчасно вимикайте непотрібні програми. Регулярна перевірка на віруси також допоможе уникнути проблем із заряджанням смартфону.

Раніше "Телеграф" писав, чому телефон на зарядці краще не використовувати.