"Уб’єте" батарею: експерти вказали на одну з найшкідливіших звичок власників смартфонів

Читать на русском
Автор
4433
Ця помилка дуже популярна серед власників мобільних телефонів
Ця помилка дуже популярна серед власників мобільних телефонів. Фото Freepik

Є ризики не лише для гаджета

Кожен із нас заряджав свій телефон у ліжку чи на дивані, проте цього робити категорично не можна. Експерти вважають, що ця звичка може бути дуже небезпечною.

Як пише портал hochu.ua, телефон під час зарядки повинен знаходитися на твердій поверхні. В іншому випадку є ризики як для вашого пристрою, так і для вас.

Справа в тому, що в процесі зарядки батарея вашого гаджета нагрівається, а разом з цим нагрівається поверхня, на якій він лежить. Все це може вплинути на працездатність акумулятора, а також є ризики виникнення пожежі.

Експерти кажуть, що нерідко власники смартфонів залишають їх на зарядку всю ніч і кладуть пристрій під подушку. Все це збільшує ризики, описані вище.

Навіть якщо брати до уваги той факт, що випадки загоряння телефонів під час заряджання трапляються не так часто, залишати пристрій на м’якій поверхні не рекомендується.

Крім того, якщо телефон заряджати до 100% і не знімати із зарядки, це може вплинути на його довгострокову продуктивність.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чи можна заряджати телефон від ноутбука і чи не зашкодить такий спосіб гаджету. Є деякі речі, на які слід звернути увагу.